Party blog: Chateau Techno [vrijdag 18 september 2015]

Lucas Boon | 21 september 2015
party reports


Party: Chateau Techno
Wanneer: vrijdag 18 september
Waar: Taets Warehose, Zaandam
Line-up: Secret Cinema b2b Egbert, Tommy Four Seven, Cari Lekebusch, Paco Osuna en meer
Naam blogger: Sasha Dijkhoff

Het festivalseizoen is jammer genoeg zo goed als voorbij, en dat laat moeder natuur maar wat graag aan ons merken. De zonnestralen maken plaats voor heftige regenbuien deze avond. De indoorfeesten gaan van start en Chateau luidt het indoorseizoen in met weer een editie in het Taets en ook nog eens met een line-up waar menig techno liefhebber vrolijk van wordt.

De line-up is dan ook hetgeen waarvoor wij in de stortregen afreizen naar Zaandam. Op de line-up staan een paar techno helden waarvoor wij op een vrijdag avond niet thuis blijven zitten. Cari Lekebusch, Tommy Four Seven, TRADE en Secret Cinema & Egbert zijn zeer zeker geen kleine namen in de scene.

Taets

Omstreeks 22:30 uur komen wij aan bij het Taets gebouw. Nadat de rijen zo gepiept waren, vervolgden wij onze weg door de bekende lange glazen tunnels van het Taets en komen daar aan in de eerste zaal, de Bunker. Hier is JP Enfant zijn set aan het afsluiten wat in mijn oren al lekker klinkt om mee te beginnen. Cari Lekebusch neemt het over en gaat verder op hetzelfde niveau waar JP Enfant was gebleven, maar voert het tempo en de bass gauw op. Maar liefst twéé uur lang konden wij genieten van een harde energieke set van Cari Lekebusch.

Tommy is hard!

Hierna mocht de jonge 29 jarige Tommy Four Seven het overnemen. De opening en eerste gedeelte van zijn set missen wij helaas, maar we hebben hiervoor in de plaats wel een interview gescoord met Cari Lekebusch. Als wij hiermee klaar zijn vervolgen wij onze weg gauw naar Tommy die al kneiterhard aan het draaien was. Vooral het laatste gedeelte van zijn set was hard en de afsluiting bracht het publiek in extase.

‘Odd listening material’

Na Tommy was het aan de twee Engelse techno pioniers om het samen af te sluiten. Surgeon en Blawan, die bekend staan om hun harde sets, worden soms ook onder de naam TRADE geboekt. Zij vormen samen een dj duo die hun krachten en stijlen achter de decks bundelen. Vele denken enkel dat deze mannen samen wel hard móeten draaien aangezien ze daar bekend om staan als ze los van elkaar draaien. Niets is minder waar, want de techno stijl van TRADE, daar moet je van houden. Blawan beschrijft releases van TRADE zelfs als ‘odd listening material’.

Na een uur lang genoten te hebben van TRADE gaan wij nog even gluren bij Secret Cinema & Egbert. Deze heren draaide in De Spuiterij en stellen ook nooit teleur! Ik heb dit duo zeker wel eens harder horen draaien, maar genieten van de set kon ik vooralsnog. We dansen onze laatste energie er hier uit en gaan met een tevreden gevoel naar huis. Voor ons waren Cari Lekebusch en Tommy Four Seven absoluut de helden van de avond!

Plus

  • De line-up
  • Set van Tommy Four Seven & Cari Lekebusch
  • Korte wachtrijen

Min

  • Ander publiek dan bij de meeste techno feesten
  • Temperatuur in de zaal, veel te warm
  • De organisatie kan in het vervolg beter naar de time table kijken. Gezien de stijl van TRADE was het beter geweest om Tommy Four Seven te laten afsluiten. ‘Hardheid’ van de techno bouwde hierdoor af na Tommy in plaats van opbouwen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws