Amnesia World Tour @ Herr Zimmerman

Partyscene Redactie | 4 april 2007
party reports

Intro: De vele auto’s op de parkeerplaats, een doorbitch die onverwachtse inspectie uitvoert op de kledij van de bezoekers en een overvolle garderobe. Zijn we wel in Rotterdam? Eigenlijk niet. Herr Zimmerman staat immers in het teken van Ibiza.

Tekst: JRN & Swan

Foto's: Eli Voogt

Gezellig!Programma: Mar T, James Nidecker, Fraulein Z

Bijzonderheden: Afgelopen zaterdag was er eindelijk weer eens iets muzikaal verantwoords te horen in de oude vleesfabriek in Rotterdam-west. Een heuse Amnesia-world-tour-nacht werd door de mensen achter Herr Zimmerman binnengehaald. In de naam van dj Mar T werd de Amnesia-club uit Ibiza vertegenwoordigd. De mensen leken er zin in te hebben. Er werd gedanst, gedronken en er gingen zelfs handjes in de lucht. Een goede graadmeter voor een leuke avond.

Fraulein Z fungeert als opwarmer. Met wat diepere platen bouwt ze secuur op. Voor sommige bezoekers mag het dan al wat steviger, maar Fraulein Z houdt vast aan haar rustige lijn met af en toe een hitje om de mensen in beweging te krijgen. James Nidecker neemt dan de microfoon, zoals hij later ook tijdens zijn eigen set zal doen. lekker dansenMaar dan zingt hij over de beats mee. Op dit moment, neemt hij de functie van spreekstalmeester op zich. Hij verwelkomt de even daarvoor in Amsterdam opgehaalde en in het Rotterdamse hotel ingecheckte Mar T. Hij wordt enthousiast ontvangen. De normaal wat kille ruimte is namelijk goed gevuld. Zo’n drie- tot vierhonderd man lijkt zich op de muziek te storten van Mar T. Men vergrijpt zich aan alcoholische versnaperingen, is druk met zichzelf, of met vrienden bezig. En sommigen lopen al sjansend de boel te verkennen. Er hangt een goede vibe onder de bezoekers.

Mar T tovert vette plakken vinyl uit zijn platentas, en de avond lijkt vooral gezellig te verlopen. Er komen dikke platen voorbij, en de stuwende baslijnen vliegen ons letterlijk om de oren. Zo letterlijk dat af en toe het hele lichaam trilt als je in de buurt staat van een speaker. Extra geluid neerzetten op zo’n avond is top natuurlijk, maar je moet het dan ook wel een beetje afstellen.

Mar-T en gangMooie platen die we nog niet eerder gehoord hebben in de Herr Zimmerman, typeren de set van de Amnesia-resident. Al zijn het natuurlijk platen als Falling Up (Theo Parish in de Carl Craig-remix) die de handjes pas echt omhoog krijgen. Mar T gebruikt die paar bekende platen echter sporadisch om het publiek even te prikkelen. De overgang naar James Nidecker gaat vrij ongemerkt. James heeft al een plaatje opgelegd als hij Mar T bedankt en hem en zijn gevolg uitwuift. James houdt de microfoon aan de mond en zingpraat mee met enkele nummers. Hij loodst de nog best gevulde vleeshal gedegen naar het einde.

Hoogtepunt: Dat het gemeleerde publiek dat bestond uit rijkeluiskindjes - herkenbaar aan de streepjesoverhemden of puta-di-madre-T-shirts - die standaard hun vakantie vieren op het Spaanse feesteiland, pure muziekliefhebbers, hippe Rotterdammers en zelfs de oude garde zo goed samen ging.

Mar-TDieptepunt: geen

Mening Bezoeker: Chris (29 en doorgewinterd partyganger): "Die chick aan het begin draaide ook erg vet. Paar hitjes erdoor, ik houd er wel van!"

Decors: Een vlag van Amnesia die af en toe recht moest worden gehangen. Een donkere dame, af en toe langs zoevend op rollerskates en vaste Amnesia-gastvrouw (of is het gastheer) Kuky die af en toe uit haar/zijn rol valt wanneer aan de bar wordt uitgepuft.

De grote aangekondigde afsluiting van de buitenaardse Herr Zimmerman bleek een grote kat van doek te zijn. Leuk verzonnen, maar het leek niemand meer te baten.

Sfeer: Zie ook hoogtepunt. De totale euforie die Ibiza kenmerkt ontbrak, maar soms waren er vlagen dat je je heus wel even op dat befaamde eiland waande. Handjes in de lucht.

aaahhhhWat mag beter: Het geluid. Op normale avonden wil het nog wel eens te zacht afgesteld zijn, maar tijdens deze avond was het voor sommige boxen echt geen doen.

Prijs/Kwaliteit: De Zimmerman is geen goedkope tent. 19 euro voor een avondje Mar-T is een flinke aanslag op je portomonne en dan zijn de drankjes ook allemaal aan de prijs.

Bezoekersaantal: Op zijn hoogtepunt rond de 450.

Love2party Tip: In weekend voor Koninginnedag strijkt Amnesia neer in Amsterdam. 28 april is de Odeon het decor voor DJ Mar T, DJ Eko, surprise acts, shows en Ibiza performers. Herr Zimmermann is die avond dicht maar biedt een dag avond later (29 april) wel Toni Rios. Eind mei komt Andre Galuzzi langs en 23 juni volgt John Dahlbeck.

Oordeel: Lekker avond losgaan zonder Ibiza taferelen.

Herr Zimmerman

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws