Luvdancin @ Panama - A'dam, 30 okt

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Vreemdgaan is niet altijd lekkerder


Intro: Dat eten, drinken en dansen een prima combinatie is, werd afgelopen zondag in de Panama weer eens bevestigd. Na het nuttigen van een prima 'tonijn in peperkorst met artisjokpuree', enkele flessen rose en een chocolade-ijsje toe, dansten we de calorieen weg op de housebeats van dj's Cassie 6, Terry Hunter & Kenny 'Dope' Gonzales.

Tekst: Marcel
Foto's: Jos Kottmann


Programma: Cassie 6, Terry Hunter & Kenny Dope
Bijzonderheden: Club Risk organiseert zo nu en dan een feestje waarbij de hulp wordt ingeschakeld van restaurant Blender. Komt er op neer dat de maag eerst goed gevuld wordt, voordat de veelal geboekte Amerikaanse house-dj's er voor zorgen dat het spook van de 'after diner dip' niet toeslaat.



Omdat het feestje van Mike en consorten dit keer wel erg vroeg begint (om 19:00 uur), en de tafels en stoelen nooit op tijd van de dansvloer zullen zijn, mag een handjevol bezoekers met een combiticket aan tafel schuiven in het restaurant van Blender zelf. Niet in de grote zaal van de Panama, zoals aangekondigd. Wij doen het toch maar anders, en besluiten eerst een hapje te eten in het fraaie restaurant van de club op de Oostelijke Handelskade. Dat bevalt prima. Het dineetje is niet alleen betaalbaar, de service van goede kwaliteit, evenals de ingredienten op de kaart. Probeer eens een zogenaamde dine & dance arrangement in deze club, waarmee je met korting kunt eten en naar een clubavond naar keuze kan gaan. Krijg je geen spijt van.
Maar voordat dit verslag uitmondt in een ranzige reclameactie voor het restaurant, duiken we snel de club in om verslag te geven van een matig bezochte editie van Luv Dancin.



Maar ja, weinig bezoekers. Dat is niet gek op de laatste dag van het Amsterdam Dance Event: een lang weekend vol feesten, waarbij de party-diehards zich van woensdag tot en met zondag kunnen uitleven in het Amsterdamse clubleven. Door vanavond vroeg te beginnen (en te eindigen), probeert de organisatie enigszins rekening te houden met de bezoeker die maandagochtend toch een beetje fris op zijn werk moet verschijnen. Maar aangezien het geen unicum meer is dat iemand als Kenny Dope in Nederland draait, laten velen zijn optreden met Terry Hunter schieten.

Tijdens het optreden van DJ Cassie 6 lijkt het er op dat deze avond helemaal in de soep zal lopen. De dansvloer is leeg, de baslijnen klinken hol en zelfs de DJ die altijd met een glimlach achter de decks staat: Cassie 6 dus, kijkt soms treurig voor zich uit. Een handjevol bezoekers ziet het, hangend in de loungebanken aan de zijkant van de zaal, met lede ogen aan. Als Kenny Dope rond de klok van tien hoofdschuddend de grote zaal binnenwandelt, besluiten we het nog een half uurtje aan te kijken. In die tijd redt een groep mensen afkomstig van een prive-feestje in de kleine zaal, inclusief een kleine opleving voor de deur van Panama, de avond. De dansvloer stroomt warempel aardig vol. Al probeert DJ Terry Hunter aan het begin van zijn duo-optreden met Kenny Dope, met het draaien van een aantal gladde Defected-hits, de avond nog bijna te verzieken. Gelukkig staat Kenny Dope zijn collega bij met een aantal stoere New York-houseplaten. Nieuw werk van Mood II Swing en Blaze gecombineerd met oude MAW-platen als 'Deep, deep inside, deep, deep, down inside' (ach, je weet wel) en instant classic 'To Be In Love'. Hoewel je van Dope eerder een soort hiphouse-geluid verwacht, speelt hij in op de platen van zijn uit Chicago afkomstige collega met wie hij wel vaker samen schijnt te draaien. Dat resulteert in een paar uur durende muziekreis die ons brengt naar het land van de zwoelere varianten van de house, disco en zelfs broken beat. En dat werkt vanavond, in ieder geval bij de aanwezigen die voor de laatste keer dit weekend hun heupen flink laten wiegen. Zelfs op Michael Jackson's 'Rock With You'.

Hoogtepunt: Dat ene half uur waarin de dansvloer redelijk volstroomde.
Dieptepunt: Vreemdgaan is niet altijd lekkerder, zal Kenny Dope soms toch gedacht moeten hebben.
Mening Bezoeker:
Roelf Jan: "Als ik Frankie Knuckles 'Your Love' en DKD 'Future Rage' in een set hoor, ben ik een gelukkig man."
Cynthia: "Ik vind de muziek een beetje flauw."
Barend: "Mooi he? Oh, wat mooi. En hoor dan, dat is de nieuwste release van Louie Vega!"
Sfeer: Goed. Dat zeker. De aanwezigen gingen helemaal op in het optreden van Hunter & Dope. Wat mag beter: Het geluid. Want wat klonk dat schel, nadat het twee keer uitgevallen was.
Prijs/Kwaliteitsverhouding: Zowel in het restaurant als in de club redelijk tot goed.
Bezoekersaantal: Uiteindelijk toch nog een man of 200.
Love2party Tip: Kenny Dope live (!!) op Batbeats in concertgebouw De Vereniging in Nijmegen. Oordeel: Ook met een halfvolle dansvloer kun je een feestje bouwen.

Risk Agency
MAW
Cassie 6
Panama

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws