Armada Labelnight @ Ocean Diva - Adam, 29 okt

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Armada-bemanning gooit trossen niet los


Intro: Op het Amsterdam Dance Event had Armin van Buuren een speciale locatie voor zijn labelfeest geregeld. Met zijn Armada-clubje stond hij in Amsterdam Noord op de partyboot 'Ocean Diva'. Bezoekers moesten er wat voor over hebben om de plaats van bestemming te bereiken. De boot lag immers gemeerd aan de kade van een verlaten industrieterrein. Gelukkig kregen ze er veel voor terug.

Tekst & foto's: Huib Modderkolk

Programma: Perry O'Neil (Electronic Elements/Armada), Remy (Electronic Elements/Armada), Harry Lemon (Bandung/Armada), Armin van Buuren (Armada), M.I.K.E. (Club Elite, Armada)

Bijzonderheden: Na de opzwepende house van Perry O'Neil deed Remy er nog een schepje bovenop. Zijn naar techno neigende stijl bracht veel mensen al vroeg in de stemming (Remy begon voor twaalven). Terwijl een enkeling vanaf het bovendek of in de loungebanken nog van het uitzicht genoot, lieten de meeste mensen zich meezuigen naar de donkere hoeken van de melodieuze techno. Vervolgens mocht Harry Lemon de zaal warmdraaien voor de hoofdgast. Dat hij dit op geheel eigenwijze manier wilde doen, bleek uit zijn opmerkelijke start: 'Spastik' van de Plastikman. Het publiek vond het prachtig en begon zich steeds meer bij onze columnist op te dringen. Harry reageerde eerst wat onwennig op al die positieve reacties, maar hield zijn aandacht bij de muziek en wist het publiek tot de laatste dreun te betoveren. Hij gebruikte daarvoor meer afwisseling dan zijn voorganger uit Den Haag.

Alleen al tijdens de entree van Armin van Buuren merkten we dat hier een superstar-DJ stond. Voor het kleine podium was het plots dringen geblazen, mobieltjes werden tevoorschijn getoverd om deze man toch echt eens van dichtbij vast te leggen en een uitbundig gejuich steeg op: Armin, Armin! Tja, dan kun je als DJ weinig meer fout doen. Toch moesten er nog wel wat plaatjes gedraaid worden. En dat deed hij zoals je mag verwachten: strak, geconcentreerd en vanuit zijn eigen stijl. Een stijl die het laatste jaar het best gekenmerkt kan worden als progressive trance: 'lichte' melodietjes, afwisselend, maar met een stevige ondergrond. Jammer dat hij slechts anderhalf uur had om zijn kwaliteit als dj te tonen.
M.I.K.E. sloot de avond af en had daar geen enkele moeite mee. Gedecideerd volgden de plaatjes elkaar op en liet hij de bezoekers nog even natrillen op zijn stevige technotrance.

Hoogtepunt: Het optreden van Armin van Buuren.
Dieptepunt: Hoewel de organisatoren (wederom!) van tevoren hadden aangekondigd dat de boot een paar uurtjes zou gaan varen, is dit niet gebeurd. Erg jammer, want het had de feestvreugde zeker vergroot.
Mening Bezoeker: Leonie (uit Den Helder): "We zijn voor dit feest helemaal uit Den Helder gekomen, maar er zijn geen leuke mannen. Alleen maar boeren eigenlijk. Op Armin na dan, hij is wel leuk."
Sjoerd (uit Amsterdam): "Wat een topfeest! Ben erg blij dat Armin niet alleen draait, want die andere gasten draaien minstens zo goed! En wat een locatie zeg!"
Locatie: De 'Ocean Diva' is aan de buitenkant een waar gedrocht, maar dat vergeet je al snel binnen in het schip. De boot is perfect ingedeeld. Er zijn loungeruimtes aan beide uiteinden, er is een grote danszaal met balkon aan de bovenkant, een galerij aan de zijkant en een bovendek. De wc's bevinden zich in een rustiger gedeelte, zodat er geen opstoppingen ontstaan. De bars zijn in de uithoeken van de danszaal geplaatst.
Twee gigantische lichtschermen naast de DJ zorgden voor een welkome lichtafwisseling. Alleen was er vrij weinig aandacht aan opvullende decoratie besteed.

Sfeer: De sfeer was overwegend 'relaxed'. Sommige mensen gingen helemaal los op de dansvloer, anderen hielden zich afzijdig op een van de loungebanken. Geen opgefokt gedoe, maar ook geen saaie boel.
Wat mag beter: De decoratie had beter gekund. Dat is eigenlijk het enige. En als die boot toch niet gaat varen: waarom moeten we ons dan melden op een industrieterrein in Amsterdam Noord?
Prijs/Kwaliteitsverhouding: Armin van Buuren is hot en kost dus geld: vijfentwintig euro. Er van uitgaande dat je op een vrij unieke locatie bent, en er ook nog eens vele andere gewaardeerde dj's draaien, een redelijke prijs.
Bezoekersaantal: Er waren ongeveer 1500 mensen aan boord. Opvallend veel vrouwen, maar dat schijnt op de feesten van Armada wel vaker voor te komen. Verder viel de jonge leeftijd van sommige bezoekers op.
Love2party Tip: Op 12 november staat Armin van Buuren in Ahoy, Rotterdam voor een negen uur durende set.
Oordeel: Prima feestje op een prima locatie.

Armada Music
Ocean Diva

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws