Lowlands-recensies: Funkstorung

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Eigenlijk heb ik mijn Lowlands-kaartje gekocht vanwege deze act


Artiest: Funkstorung vs. Pixelpasta
Locatie: Texelse Boys Playground
Tijd: 20.00 tot 21.00
Stijl: Freaky, geimproviseerde elektronica
Even voorstellen: Funkstorung wordt ook wel de Duitse variant van Autechre genoemd. De uit Berlijn en Munchen afkomstige producers Michael Fakesch en Chris de Luca maken muziek die te omschrijven is als een interessante mix van electro, hiphop (dan wel instrumentale) en donkere, moody elektronica. De heren zijn al tien jaar bij elkaar, en brachten een aantal goed ontvangen cd's uit, waaronder het vorig jaar verschenen album Disconnected. Het duo, dat overigens debuteerde op het Haagse label Bunker (destijds in handen van IF), pakte ook grote klussen aan. Zo remixte Funkstorung Bjork en zelfs Wu-Tang Clan. Funkstorung is dus van alle markten thuis. Elk optreden is sowieso uniek. Tel daarbij het vj-werk van het Haagse Pixelpasta bij op, en je krijgt een interactieve show vol improvisatie.
Optreden: Op Lowlands trad Funkstorung aan met de lieden van Pixelpasta. Dat tweetal hield zich bezig met de beelden. Mooi om te zien dat elk geluidje dat uit de apparatuur van Funkstorung kwam, werd vertaald naar mooi videomateriaal op de schermen. Het werd een show vol freaky elektronica, die maar bleef boeien. Zowel bestaande tracks als onbekende nummers (die ter plekke in een nieuw jasje gestoken) kwamen voorbij. Het enthousiaste publiek, bestaande uit een mannetje of driehonderd, kreeg hier geen genoeg van. Jammer dat het optreden zo kort was (hooguit een uur).
Reactie bezoeker Stefan: "Ik volg dit duo al jaren en heb alle cd's en platen in de kast staan. Eigenlijk heb ik mijn Lowlands-kaartje gekocht vanwege deze act. De rest van het aanbod doet er wat mij betreft niet toe."
Opkomst: Een van de kleinste area's van het festivalterrein was volledig gevuld.
Reactie publiek: Zie boven, de intieme sfeer zorgde voor het nodige gejoel en minuten durend applaus.
Beoordeling: 7,5

Funkstorung

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws