Connected @ Club Waas - Rdam, 12 feb

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Wij zijn geen goede dj's, maar draaien wel vette platen!


Het was iets minder druk dan normaal, maar dat had vooral met het slechte weer te maken. Wie heeft er nou zin om uit te gaan, terwijl dikke regendruppels met alle geweld tegen de ramen beuken? Love2Party heeft haar naam hoog te houden, dus werden de oldskool gele regenjassen en groene kaplaarzen uit de kast getrokken, en het natuurgeweld getrotseerd. Om helemaal doorweekt Club Waas - gelegen in het prachtige Westelijk Handelsterrein - te bereiken.

Tekst: Marcel
Foto's: Cassim


Iemand die het Westelijk Handelsterrein niet heeft gehaald, is zangeres Dee Ferguson. Vanwege een flinke griep moest ze verstek laten gaan. Uiteraard mocht dat de pret niet drukken. Al vroeg op de avond, vanaf half twaalf, liet Pathless met zijn obscure maar fijne en dansbare platen horen dat Connected zich niet laat afschrikken door een griepje hier en een hoosbuitje daar.




Gerd en DJ Pathless, het zijn 2 handen op 1 buik. Ze vullen elkaar prima aan, ondanks dat Gerd iets meer broken beats draait dan zijn maatje, en Pathless over meer obscure platen beschikt dan zijn partner in crime. De twee heren vinden zichzelf niet echt goed, maar de platen die ze draaien wel. En daar gaat het natuurlijk om. Want zeg nou zelf: beter een matige dj met goede platen dan een mixvirtuoos met rotzooi. Jazz, funk, hiphop, soul, broken beats, soulvolle house, dat soort muziek hield een mannetje of honderd flink aan het dansen. Nee, voor 'stilzitters' geen plaats tijdens Connected in Club Waas.




Mooie platen hoorden we dan ook voorbij komen. Obscure oldie's en veelgevraagde bootlegs, gecombineerd met het nieuwe spul. Typische Basement Jaxx-muziek, al dan niet in de Bugz in the Attic remix, een gouwe ouwe James Brown, fraaie vocalen van Angie Stone, vette bossanova van Nicola Conte en zelfs het trompetgeschal van Miles Davis. Het kan allemaal tijdens Connected, een feest waarin vele muziekstijlen met elkaar worden verbonden.




Reactie Gerd: "Wij vinden onszelf geen goede dj's, maar de platen die we draaien wel! Vandaar dat we elke keer helemaal uit ons plaat gaan achter die draaitafels. We zetten platen die we goed vinden lekker hard op, zonder dat er een bezoeker op ons afkomt en vraagt of we niet eens een jaren 80 meezinger of een housebeukert willen draaien. We gaan helemaal ons gang en kunnen om 4 uur bij wijze van spreken de langzaamste soul of gekste jazz draaien, terwijl het publiek er helemaal nat van wordt. Dat alleen al maakt Connected zo speciaal."




Tien typische Connected-platen op een rij
Alex Phountzi & Xan Blacq - Another Way
Kamil El Zabar ft. Kemit Source - Your time is now (IG Culture Remix)
Fertile Ground - Yellow Daisies (Nicola Conte remix)
Bassment Jaxx - Oh my Gosh (Bugz remix)
Phuturistix - In the Sun
Mark de Clive Lowe - Mezmerized
Daz-i-kue ft. Colonel Red - Soon Come
Plantlife - When she smiles (4hero remix)
Roots Manuva ft Sa Ra - Witness
Delgui ft. Marilyn David - Boogie Bridge


Connected; elke tweede zaterdag van de maand in Club Waas. Met op de planning speciale gasten als zangeres Vanessa Freeman (12 maart) en Flowriders (9 april) die dan hun debuutalbum Starcraft (dat in mei op 4Lux uitkomt) zullen presenteren met een speciaal optreden. Het nieuwe Gerd-album, geproduceerd in samenwerking met Paulo Delgado, zal in september uitkomen. De titel is Perspectives en op het album zijn gastvocalisten als Vanessa Freeman, Ernesto, Marilyn David, Guida de Palma te horen.

4lux

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws