SOS @ Nighttown Basement - R'dam, 24 sept

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Matige opkomst SOS


Na een zomerstop vond afgelopen vrijdag weer een SOS plaats in de Nighttown Basement. Ditmaal stonden Dave Ellesmere live, Joachim en Thomas Vahe op het programma. En op het allerlaatste moment werd Aril Brikha aan het rooster toegevoegd . Hij was namelijk al in Nederland vanwege zijn optreden op zaterdag in Den Haag. Ondanks deze welkome verrassing was de Basement verre van uitverkocht en dat is best wel teleurstellend.

Tekst: Iddo
Foto's: Nash


Voordat SOS begon, was er in de Nighttown Basement de Grote Prijs van Nederland Dance. Aangezien veel bezoekers hiervan na afloop bleven hangen, draaide Joachim voor veel mensen een bonte set vol minimal en techno. Langzamerhand druppelde steeds meer mensen binnen en begon Aril Brikha met het klaarzetten van zijn apparatuur voor het voltrekken van de muzikale reis. Deze trip was zoals verwacht adembenemend mooi. Van begin tot eind een ontroerend muzikaal spektakel dat iedereen in trance bracht. Dit was Detroit-techno in zijn zuiverste vorm. Onbegrijpelijk is alleen dat zo'n goed artiest bijna geen bezoekers weet te trekken.





Voordat Dave Ellesmere aan zijn optreden kon beginnen, draaide Joachim opnieuw om het gat te vullen. Dat was een fase waarin een aantal aantrekkelijke platen de revu passeerden en bezoekers allerbest warm gehouden werden in afwachting van hetgeen dat komen zou. Ellesmere zit sinds kort bij het boekingskantoor van Sound Architecture en had vrijdag zijn live debuut in Rotterdam. Na zijn uitgebreide tour door Spanje vorig weekend, waren de verwachtingen hoog gespannen. Helaas kon hij die niet waarmaken. Terwijl zijn twee albums op Kanzleramt vol zijn van de warme melodieuze klanken, bezat zijn live-act weinig diepgang en was tamelijk flauw om naar te luisteren. En dat terwijl hij zoveel beter kan.






Het laatste optreden van deze SOS was in ieder geval een stuk beter. Thomas Vahe moest het jammer genoeg doen met minder bezoekers maar de mensen die nog waren overgebleven, kregen een onvervalste drie decks technoset te horen. In vijf kwartier tijd draaide de dj uit Den Haag op geraffineerde wijze 50 platen aan elkaar van onder ander Jeff Mills, Surgeon, John Thomas, James Ruskin en Paul Mac. Een strakke afsluiting van een avond waarin de muziek geweldig was en de opkomst beneden de maat. Die vrijdagavond in Nighttown; heerst daar een vloek op ofzo?




Sound Architecture
Thomas Vahe

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws