Supernatural @ Off Corso, R'dam - 21 mei

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports


Supernatural zorgt voor metamorfose Off Corso



Deze sfeer kennen we van vroeger. Van onze ouders die jong voor het ouderschap hadden gekozen. Zo ging dat in die tijd, toen zij thuis hun eigen feestjes vierden met buren, vrienden en familie. Vergeet niet dat zij wel de leeftijd hadden om uit te gaan, maar niet de vrijheid. Boodschappen werden gezamenlijk gehaald. Hapjes, wijn en kratten bier. Met een stapel goede platen onder de arm belden de feestvierders aan. Warmte en plezier op een groovy party waar iedereen geinteresseerd was in elkaar en hetzelfde doel had: drinken, lol hebben en dansen! Zelfs de decoraties hier in Off Corso, verdomd als het niet waar is, kwamen overeen met het behang in menige woonkamer uit die tijd en de rijstpapieren lampionnen leken op die van een van onze tantes. Mooie tijden, we waren nog klein en moesten vroeg naar bed. Maar begrepen het maar al te goed.

Tekst: FF Erik
Foto's: Claudia & FF Erik




De feestjes van Supernatural zijn een doorslaand succes in Paradiso en Tivoli (Utrecht). Er bestaat wel een vermoeden waarom. Een groot deel van het uitgaanspubliek is uitgehoused en zoekt naar iets anders , zoals dj Ron Wood onlangs al in het persbericht van Funk Me zei. Supernatural biedt een eigen stijl, iets persoonlijks. Zij combineren (ook wel blending) ongedwongen het oude met het nieuwe zonder afbreuk te doen aan het originele gevoel of een ontkrachte en zoveelste retroparty te worden. Nee, het is absoluut geen jaren 70 party, zoals bijvoorbeeld bij de jaarlijkse personeelsavond in de kantine van een verzekeringskantoor in een middelgrote gemeente. Iedereen een afropruik en wijde pijpen? Dolle boel, maar niet heus. Laat hier dus geen misverstanden over bestaan.


Wat wordt er gedraaid dan? Niet de populaire naam Soulvolle muziek, omdat die te pas en te onpas gebruikt wordt wanneer de platen van een dj net effe wat minder ijzig klinken dan normaal. Bij Supernatural draaien ze moddervette oldskool deepfunk, sexy bossanova breakbeats, fusion, uptempo latin percussie house en misschien zelfs wel disco. Wat maakt het eigenlijk uit hoe het precies heet. Lekker belangrijk, er werd op gedanst.


dj Skeewiff (UK)

dj Stemcell

dj Svendex

dj Svendex

Deze organisatie weet van aanpakken. Off Corso onderging een metamorfose zoals ik die slechts bij Gers ken. Er zijn meer raakvlakken met dit vriendelijkste feest van Rotterdam.
Ook bij Gers gaat het om de muziek en de mensen. Er wordt gedronken en weinig of geen drugs gebruikt. En daar worden de meeste partygangers (over het algemeen) gezelliger van. De al eerder geconstateerde tendens in de Dance van persoonlijkere feestjes, een decor in een bepaalde stijl, echtere muziek (live-muzikanten), meer contact met elkaar en minder drugs zet zich voort. Gelukkig maar. Er zijn aardig wat goede voorbeelden van te noemen.


De vj's Out Of Order krijgen complimenten voor de prachtige beelden. Deze sluiten naadloos aan bij de muziek en de typische Supernaturalsfeer. Zij doen trouwens al het beeldmateriaal voor de organisatie. Hier zitten heel wat uurtjes speurwerk in. De vj's halen het van rommelmarkten, videobeurzen, Internet of misschien wel uit de muffe magazijnen van reeds lang gesloten bioscopen? Lumineus idee ook, om adultmovies te verknippen waardoor ze suggestief zijn maar toch netjes blijven.

Diverse attributen waren in Off Corso opgesteld. O.a. een eigen merchandise kraampje, cocktailbar en psychedelische sjoelbak met singles. Nee geen vrijgezellen maar van die mini lp-tjes. De tafeltennistafel van Off Corso zorgt telkens weer voor sportief nachtvertier. Hij is enkele weken geleden neergezet bij Weekend! i.v.m. Rotterdam Sportstad 2005. Kijk maar naar de partyreviews op internet. Overal zit wel een plaatje van pingpongende partypeople bij.


Toch is er op dit feest wat aan te merken. Het was niet afgeladen. Dan heb je lekker de ruimte om te dansen... okee, maar dit kan echt wel beter. Zonde van zoveel moeite en spijtig dat men een goed feestje mist. In mijn vorige report schreef ik al dat onbekend, onbemind maakt. Maar Supernatural is nu zo groot, dat bijna iedereen er hier in de Maasstad toch minimaal van gehoord moet hebben. Diegenen die er waren hadden er geen minuut minder plezier om. Maar het is jammer.



Extrema Outdoor en het Supernatural Festival
Er staan spannende dingen te gebeuren. Ik sprak in Off Corso met de trotse organisator Michel Matthijssen. Bij het Extrema Outdoor festival heeft Supernatural een tent en op 31 juli is er bij Utrecht een eigen festival voor 5000 liefhebbers. Dat is mooi werk voor een organisatie die pas 4 jaar bestaat en trouwens onlangs nog een Gouden Kabouter won en een nominatie voor een BG Award kreeg. Ik vroeg aan hem waar de term Supernatural vandaan komt. Michel: Het heeft eigenlijk niets met bovennatuurlijk te maken. Het is gewoon een woord dat lekker klinkt. Waarmee gelijk de ongedwongenheid naar voren komt.
Op de flyer van het festival staat de wijze spreuk: ga op ontdekkingsreis, geniet en onthoud: Supernatural wordt mede mogelijk gemaakt door: JOU!
En daar is weinig aan toe te voegen.


UPCOMING EVENTS
Sounds in the nude @ strandclub Aloha, Wijk aan Zee, 29 mei
Supernatural @ Pakhuis Meesteren, Rotterdam Import, 19 en 20 juni
Supernatural, Hanging Gardens of Babylon @ Extrema Outdoor, 17 juli
Supernatural Funky Musique Festival @ Vleuterweide Utrecht, 31 juli

Supernatural
Extrema
Supernatural Funky Musique Festival


CITY-PROMOTORS GEZOCHT
Supernatural zoekt enthousiaste ambassadeurs voor diverse steden.
Tot je werk horen het bevoorraden van flyerpunten, het opbouwen en onderhouden van een lokaal netwerk, het beheren van mailinglijsten en het promoten van Supernatural in jouw stad.
Goede verdiensten. Kijk op Supernatural bij WORK.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws