Las Palmas 1 year anniversary, 6 sept

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

'Put your hands up for Coral!'


De afgelopen 2 jaar is er veel beroering geweest in het clubcircuit van Rotterdam: de sluiting van Now & Wow en de opening van clubs als Off Corso, Thalia en Las Palmas. Deze ontwikkelingen hebben er toe geleid dat Rotterdam zich weer stevig op de kaart heeft weten te zetten van de vaderlandse housescene. Afgelopen zaterdag vierde Las Palmas het 1-jarig bestaan met een set van niemand minder dan houselegende dj Sneak.

Tekst & foto's: Kirsten

Sinds de sluiting van Now & Wow zit het wekelijks behoorlijk vol in Las Palmas. Dat is niet anders tijdens het 1-jarige bestaan: rijen dik voor de ingang. Tegenvaller was dat de normaal zo ruim aanwezige parkeermogelijkheid op de Kop van Zuid bijna gehalveerd was in verband met de Rotterdamse Havendagen. Bij binnenkomst blijkt dat er weinig gedaan is om het (van zichzelf al heel mooie) interieur van Las Palmas wat extra aan te kleden. Druk is het in ieder geval wel. Iedereen is in de juiste stemming om er een mooi jubileum van te maken.


Dj Sneak zet naar verwachting een goede, swingende set neer. Een veel betere dan tijdens 5 Days Off in de Melkweg, afgelopen zomer. Swingende plaatjes zoals alleen de echte Chigaco-house dj's dat kunnen. Inmiddels vierde resident-dj Edwin Bazen in het Go Play Cafe zijn verjaardag. Het feit dat het tijdens de set van Sneak voortdurend druk was in het Cafe, zegt genoeg over zijn draaikunsten aldaar.

Feestelijke afsluiter van deze avond is een andere resident van Las Palmas: dj Victor Coral. Wanneer hij zijn set opent met maar liefst 4! hitjes van toch alweer een tijdje geleden, gaat het dak eraf. Waar het tijdens de set van dj Sneak een heen en weer geloop van jewelste is, gaan bij Victor Coral de handjes massaal de lucht in. Met een veel te gemakkelijke set, waarin zelfs een aantal huidige Top 40-hits voorbij komen, is hij (en niet dj Sneak) degene die de echte feeststemming erin weet te krijgen. Blijkbaar hebben de meeste bezoekers van Las Palmas geen behoefte aan dj's die exclusieve platen draaien en een eigen stijl hebben. Feesten met een hoofdletter F op de hits van toen en nu, daar draait het bij de meeste mensen om. Achteraf vraag je jezelf dan af waarom een club nog de moeite neemt om voor vele duizenden euro's een buitenlandse dj van naam te boeken.


Het eerste jubileum van Las Palmas was een waar feest en daar was het uiteindelijk toch om te doen. Benieuwd wat er met deze club - die vaak wordt verweten geen eigen gezicht te hebben, maar wel iedere zaterdag volle zalen trekt - gaat gebeuren wanneer Now & Wow weer opengaat.


Las Palmas

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws