Verse Geesten @ Las Palmas - Rotterdam, 6 april

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports


Wat een gezellig gekkenhuis !


E-life @ Verse Geesten


Wisten jullie dat de tv-zender National Geographic zondag bij Verse Geesten opnames heeft gemaakt ? Er waren namelijk meerdere verkreukelde en gezonnebankte, zich in een verbazingwekkend goed geconserveerde staat bevindende locale veenlijken te bewonderen. Volgende week wordt het uitgezonden.

Tekst: Erik.
Foto's: Jerry Pelgrim, Verse Geesten en Rene WoutersWat een gezellig gekkenhuis!
En ik heb nog nooit zoveel mensen Het Grote Zoekspel zien spelen.
Ik dacht dat Metz on Sunday de kroon spande, dus niet. Door de korte duur van dit feest voelde je de tijdsdruk waarin "zaken gedaan moest worden". En voor velen zag je ook de leeftijd en de daarmee samenhangende, onherroepelijke aftakeling als een zwaard boven hun hoofd hangen. Snel leven, want het is zo voorbij. Veel exemplaren in de occasion-categorie: alleenstaand, 30+, meerdere relaties achter de rug (dus lekker ingereden maar vakkundig opgeknapt), evt. gescheiden, kind(eren) geen bezwaar. Dit zijn vaak de stappers die je op zondagen los ziet gaan. Prachtig om te zien. "Beter opbranden, dan uitdoven", om met Jules Deelder te spreken.

Maar vergis je niet. Het was hier geen speeddating voor eenzame dertigers met nestdrang. Zoals bijvoorbeeld in een zalencomplex of op een tot droevenis stemmende Singlesboat.
Gelukkig niet zeg. De jongste generatie speelde haar enthousiaste rondes in Het Grote Zoekspel mee. De wervendste blikken vlogen over en weer. Helaas slechts te vangen voor enkele seconden, maar toch. Het voelde haast aan als een overdosis verleiding. Meer dan je aankan. Ik zag sommige heren dan ook tegen pilaren leunen en apatisch in het niets staren, omdat ze een te hoog aantal veelbetekenende oogopslagen hadden gevangen. Rustig aan jongens.Naast het zoeken naar One-nightstands of Long & Lasting Loves (Glenn Medeiros) zoekt iedereen meer. Nerveus glimlachend schuifelen ze heen-en-weer op zoek naar sigaretten/drank/drugs/zichzelf/vrienden/wc met deur/ iets anders nl. ...(vul zelf maar in). Blijven zoeken mensen, blijven zoeken.

Na een paar achtjes maken (rondje grote zaal rondje kleine zaal) is het ook goed om te gaan zitten en te kijken. In het muziekloze (?) Go Play Cafe bijvoorbeeld. Bijna de hele incrowd van party-Rotterdam had nu eens een eigen avondje uit. Ik zag o.a. mensen van Off Corso, Floorfillers, M@W, Nighttown, Calypso, Now & Wow en ga zo maar door. Zelfs Ger Koedam liep er in stijlvol krijtstreepkostuum.

Wat is er toch met het meeste barpersoneel in Las Palmas aan de hand? Ogenschijnlijk staan ze er met grote tegenzin en dat is te merken aan het lage tempo. Glazenophalers zijn er weinig, zodat je overal glas hoort rinkelen en de bars en tafels vol rommel blijven staan. De vraag is of het ligt aan het aantal bars. Misschien dat ze wat vrolijker worden als de jongens en meiden meer collega's krijgen. Op een feest dat maar een paar uurtjes duurt, kan je verwachten dat het drinktempo hoog ligt en de dorstigen snel geholpen willen worden.

Om binnen te komen ging er al kostbare tijd verloren omdat er geen bordje 'uitverkocht' hing en de gastenlijst geen eigen rij had. Okee, je kon het feest zelf verlengen door naar de Thalia Lounge te gaan. Wat voor velen een toegevoegde waarde op een Verse Geesten- of Metz-zondag is.Over de muziek van dit feest valt zeker te twisten. Ik heb veel negatieve uitingen en krachttermen hierover gehoord. Ik vond het persoonlijk alsof mijn cd-wisselaar op random gesprongen was. Van de hak op de tak. Respect voor E-life, maar ik vind ze elders beter klinken. En Jeroen van Inkel idemdito. De hele avond was er niks geen verhaallijn, diepgang, begin, middenstuk, slot of climax. Hoewel er toch volop gedanst werd door velen die hier zichtbaar geen moeite mee hadden. Glimlachend of met de handen in de lucht. De variabele muziek klopte ook wel bij deze avond en bij het publiek wat van zo'n zelfde vreemde samenstelling was.

Kortom, er kunnen dingen beter maar er was veel moois te zien.
Het decor en het massaal beantwoorden van een dresscode verdienen een compliment.

Het was een avond waarin de tijdsdruk een opwindende acceleratie in de feestdrang teweeg brengt. Met vreemde, aantrekkelijke, hippe en goedkope mensen die op een zondagavond ongecompliceerde lol willen maken.

Verse Geesten

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws