Techno Rumba @ Powerzone, A'dam 14 feb

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports



Voor de tweede keer was de Powerzone ter gelegenheid van Techno Rumba omgetoverd tot een ware technokerk. Bijbels en kaarsen, Jezussen en Maria's kleedde de zaal mooi aan. De dansende en gulle engelen die rondliepen zorgden voor een hemelse sfeer. Uitgenodigd waren de drie onbekende DJ's David Escudero, S-Tech en Daniel Sanchez en voor het eerst in Nederland Christian Wunsch

Tekst en Foto's: Stamp

Om elf uur was de Powerzone al redelijk gevuld met mensen, nog meer was de zaal gevuld met muziek. Oorverdovend harde techno knalde op dit moment al uit de boxen. S-Tech draaide hier nu niet echt subtiel, niet echt met gevoel. Ergens is het wel leuk om bij zulke muziek binnen te komen maar, het maakt het voor de rest van de avond moeilijk om nog naar een climax toe te werken. Ook Daniel Sanchez en David Escudero die beiden nog na S-Tech draaiden kregen niet het juiste gevoel in hun set. Het leek een beetje op een onderlinge competitie tussen de DJ's over wie er nou het hardst kon draaien.



Gelukkig leek de muziek voor veel mensen bijzaak deze avond. In alle hoeken en gaten van de Powerzone werd plezier gemaakt. Er hing een geweldige sfeer die misschien door het valentijns gevoel versterkt werd! Er werd fruit en snoep uitgedeeld door een paar dames uit de hemel. En voor hen die wat op hun lever hadden, stond de biechtstoel klaar om je gal te spuien en vergiffenis te ontvangen.




Rond kwart voor twee was het tijd voor een van de hoogtepuntjes van de avond. Een voltallige trommelband met blazers erbij kwamen een stukje "live" techno ten gehoren brengen. Een welkome warme afwisseling na al dat geweld van daarvoor. Fluitjes en trommels maakten de sfeer samen met het publiek dat goed reageerde op dit bandje.



Toen was het tijd om weer terug te gaan naar wat elektronisch verwekte muziek. Christian Wunsch was voor het eerste in Nederland. Wusch brengt harde duistere techno uit op Tsunami en Sheep records. Deze sound liet hij dan ook horen. In de uur durende liveset kwam het gevoel weer terug in de muziek. Ook al was het hard, het klonk diep en gelaagd. Het publiek leek ook een stukje enthousiaster want er konden ineens een paar spontane uitingen van tevredenheid uit! Het meest wonderbaarlijk was misschien nog wel dat al dat geluid maar uit een kastje kwam. Geen extra effectenbakken, drumcomputers of wat dan ook. Nee, alles in een machine waaruit Wusch het onderste wist te halen.


Om drie uur was het tijd om S-Tech het roer over te laten nemen. Hij begon iets subtieler als aan het begin van de avond maar al snel bouwde hij op tot hetzelfde niveau. Een minpunt was ook dat het geluid niet optimaal stond afgesteld. Op veel plekken klonk de muziek niet echt lekker. In het midden voor de DJ gelukkig wel. Escudero mocht de avond afsluiten en deed dat in de stijl van de hele avond. Hard en genadeloos met hier en daar een mixfout. Op de vrolijke gezichten die de Powerzone bevolkten was af te lezen dat dit allemaal wel in goede aarde te was gevallen. Het was een vrolijke valentijn!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws