Kenny 'Dope' Gonzales @ Luvdancin, 25 okt

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Kenny was 'dope'!


Het is vrijdag 25 oktober. Een week geleden stond de andere helft van het magische duo Masters At Work, Little Louis Vega, in de Panama. Nu was het de beurt aan Kenny 'Dope' Gonzalez om zijn ding te doen. Dat dit een feest was om niet te missen bleek wel uit de enorme rij die voor de Paradiso stond.

Tekst & foto's: Ian






Waaraan dankt meneer Gonzalez toch zijn populariteit? Hij is in 1970 geboren in Brooklyn. Tijdens de jaren '80 raakt hij geinspireerd door hiphopbeats die hij hoort op lokale straat feesten. Hij begint vervolgens met het organiseren van "Masters At Work" feesten en raakt in contact met producer Tod Terry (o.a. bekend van de succesvolle remix van Everything but the Girl's 'Missing'). Terry leent in die tijd de MAW naam om een paar geslaagde dancetracks te releasen. Als beloning daarvoor mag Gonzalez zijn studioapparatuur gebruiken. Dit resulteert in een aantal powerhouse beat tracks voor het invloedrijke NU Groove label.




Begin jaren '90 is producer Little Louis Vega op zoek naar iemand die opzwepende beats voor zijn tracks kan creeren en zodoende komt hij met Gonzalez in contact. Het duo is vanaf dat moment onafscheidelijk en erg succesvol met hun mix van opzwepende beats en 'echte' instrumenten. De zegetocht van de heren begint: 12 inches en remixes voor Michael Jackson, Madonna en Donna Summer volgen elkaar snel op. Met 'The Bomb (These Sounds Fall into my Mind)' van The Bucketheads weet Kenny Gonzalez in 1995 solo zelfs de weg naar het grote publiek te vinden. De onlangs uitgebrachte cd "Masters at Work - Our time is coming" bewijst eens te meer dat de 2 heren in de afgelopen 10 jaar zijn uitgegroeit tot de wereldtop in zwoele en diepe house.




Terug naar de avond zelf. Bij binnenkomst staat in de grote zaal de Nederlandse deephouse held, Cassie6, succesvol op te warmen. Voor de gelegenheid is het hele podium in beslag genomen door de, met enkele tropische planten aangeklede, DJ boot. Achter de DJ zien we een groot videoscherm waarop "Outoforder" kunsten vertoont. Met een warme funky set krijgt Cassie6 de volgestroomde zaal al vroeg enthousiast. Enthousiast werd ik ook van de Puschkin promotie dames. Zij deelden een gratis Cassie6 cd uit, die bij thuiskomst ook nog eens zeer de moeite waard bleek!




Om half drie staat daar dan eindelijk de man van de avond. De forse verschijning, gekleed in een wijde basketball outfit, weet een zeer interessante en opzwepende set neer te zetten waar het vakmanschap vanaf straalt. Van bekende MAW klanken gaat het richting latin en groovy disco tracks. Klassiekers komen langs in een uptempo versie. Ik noem een remix van "I'll house you" van de Jungle Brothers", "Now that we found love" van Third world maar dan met zijn eigen beats er onder . Dat is nog niet alles, om de zaal richting kookpunt te brengen wordt hier en daar een extra samples de zaal ingestuurd zonder maar een moment in kansloos gepruts te vervallen. Er wordt zichtbaar genoten en veel te vroeg komt dit spektakel tot een eind. Maar niet getreurd, 15 november is er weer een Luvdancin', dan staat niemand minder dan Kerri Chandler op het programma. Wij zijn er zeker bij!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws