5 days off (donderdag) @ Melkweg, A'dam - 18 juli

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Een avond met een Frans tintje

Een paar maanden geleden was ik bijna nog naar Frankfurt gegaan voor deze line up. Een live-optreden van Miss Kitten & The Hacker en ook nog afzonderlijk van elkaar een dj-set. Ook voor Vitalic en DJ Tiga ging ik naar Amsterdam omdat het de eerste keer zou zijn dat ik hen kon bewonderen. En ja, Laurent Garnier, die draaide ook nog maar die hadden we in Rotterdam al vaker gezien... dat geloofde we nu wel. Onterecht, want ook deze keer ontsteeg Laurent zichzelf en ging het dak van de Max er helemaal af.

Tekst: Mark
Foto's: Ian



Drifter

Tiga

De 27 jarige, DJ Tiga uit Montreal stond bij binnenkomst in de kleine zaal te draaien. Hier zou hij onderdeel uitmaken van de International Deejay Gigolo Showcase, die in het leven is geroepen door het gelijknamige platenlabel van DJ Hell. Hij ontbrak helaas deze avond. De mixkunsten van Tiga lieten zeer te wensen over, maar de platenkeus daaraantegen... oei oei oei, wat een heerlijke ELECTRO-POP (met hoofdletters dus). Prachtige vocalen in bijna iedere plaat. Stel je deze muziek voor op een festival met een lekker zonnetje en je zou zo verliefd worden op iedereen die je tegenkomt.
Alleen het duwende, trekkende en irritant dansende publiek in Amsterdam helpt daar niet echt aan mee. Dit was eigenlijk het enige nadeel van deze avond.




Vitalic

Toen, Vitalic live! TECHNO ROCK in the house. Los was slechts een begrip tijdens deze set. Helaas deed de man achter Vitalic slechts vier tracks waarvan de afsluiter de welbekende hit La Rock 01 was. Het was dus een opbouw naar 1 climax en het publiek begreep dit goed en stond dan ook te springen en juichen als losgeslagen gekken. Net zoals wij, terwijl we eigenlijk afgesproken hadden om dit niet meer te doen op dit nummer, maar ja nog een keertje dan (om het af te leren). Hopelijk heeft hij de volgende keer wat meer gevarieerde tracks in zijn set zodat hij kan laten zien wat hij nog meer in huis heeft.


Het enige wat overbleef van het Miss Kitten & The Hacker. De dj set van The Hacker uit Grenoble (F) was zeker wel lekker met o.a. zijn remix samen met Vitalic van The Shari Vari. Ik denk dat ik de filosofie van de International Deejay Gigolo's na deze avond door heb. Sluit je set af met een plaat die de mensen niet snel zullen vergeten! Want ook deze laatste plaat was weer heerlijk, diepe electro met daar doorheen de tekst 'Ich liebe euch'. Maar het was zeker de minste set van de avond in hoeverre dat kan met zulke platen.


Laurent Garnier

Intussen hadden we natuurlijk al een paar keer bij de enige echte Franse held gekeken. En weer wond Laurant Garnier de zaal om zijn vinger met zijn aparte TECHNO FUNK stijl. De welbekende sound van percussie en saxofoon sloeg goed aan bij het publiek tijdens de hoogtepunten tussendoor. En iedereen was dan ook lekker aan het dansen en aan het lachen. Het einde van deze set was behoorlijk hard voor deze Fransman maar zeker een van de beste die we van hem gehoord hebben. Dj-end is de man toch een stuk beter dan (semi) live. Dat hij er zelf van genoot was goed te zien toen hij met een
hoes op zijn hoofd en een biertje in zijn hand stond te dansen op een tafel die op het podium stond. Prachtig om te zien, wat trouwens ook gold voor de beelden van de aanwezige VJ die perfect op de muziek aansloten.


Laurent Garnier

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws