Roland K @ Kremlin, A'dam - 5 jan

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Roland K @ Kremlin? Wie is Roland K? Roland K is een van die nieuwkomers die wat meer aandacht verdienen. Er zijn er meer zoals hij, alleen is het zo verschrikkelijk moeilijk om de stap van zolderkamer naar club te maken. Roland K is op de goede weg en dit is niet onopgemerkt gebleven. Een citaat uit een Love2party Interview met Harry Lemon8:

Als ik iemand hoor die het echt in zich heeft - DJ'en of produceren - probeer ik dat gelijk te stimuleren en ze verder te helpen. Dit wereldje is behoorlijk afgesloten door de gevestigde orde en iedereen probeert z'n plekje te beschermen. Dat mag, maar ik doe daar niet aan mee. Bang zijn voor concurrentie is verspilde energie en getuigt alleen maar van je eigen onzekerheid. De Rotterdammer Roland K. is typisch iemand die in eerste instantie door iedereen genegeerd werd. Toen ik in de auto naar z'n tape luisterde, wist ik gelijk dat deze jongen erg goed was. Tegelijkertijd voelde ik ook gelijk een soort van jaloezie opkomen en toen dacht ik... Aha! Hier heeft iedereen dus last van. Ik had het maar heel eventjes en nu is hij 1 helft van Sanproject, eigenaar van zijn eigen label en brengt 3 releases op ChooChoo Records (UK) uit. En dat in 1 jaar tijd!

Roland K @ Kremlin


Roland's verslag van zijn optreden bij Kremlin:
Vijf januari jl. had ik mijn eerste optreden in de red room van KREMLIN. Daarvoor trad ik op 8 december 2001 op in de lounge, waarbij ik op beide avonden optrad met mijn producer/dj-maat SAN.


Mijn eerste bevindingen over KREMLIN waren positief. Alles is daar strak geregeld, je hoeft nergens om te vragen en als er dan wat is dan is het personeel erg behulpzaam. Het publiek is lekker gevarieerd en redelijk extravagant. Wat mij erg opviel was dat het publiek ook echt voor mijn muziek ging, want ik draai redelijk gewaagd van percussie en diepe club tot het so-called 'progressive'.

Wat moeilijk is in de Red Room is het vasthouden van je publiek, omdat deze zaal pas 1.5 uur later open ging dan de grote zaal.
Wat ik nu mee maakte was dat de mensen gingen zoeken naar een lekkere sound. Gelukkig bouwde ik mijn set vrij snel op en trok ik al redelijk wat mensen de Red Room in. Iedereen bewoog lekker en danste vrolijk mee. Wat mij nu opviel, om even terug te komen op het vasthouden van het publiek, was dat wanneer ik even gas terug nam het publiek langzaam verschoof, terug naar de andere zaal. Dat vind ik dus jammer zo kunnen mensen niet de hele set beleven, dus gaf ik weer extra gas met wat techno-achtige grooves en ja hoor daar zijn ze weer!


Na deze enerverende set met gelukkig leuke en positieve reakties mocht SAN het van mij over gaan nemen. SAN is mijn collegaproducer waarmee we samen het SANPROJECT opgericht hebben. Onder die naam maken wij samen muziek voor Combined Forces in Den Haag. De eerste release staat gepland voor 2 februari.


Waar houdt Roland K zich verder mee bezig:
Buiten SanProject heb ik samen met San in Engeland een eigen label bij 3Beat, genaamd PURIFIED AUDIO. Binnenkort komt daarop de eerste release uit, namelijk "Roland K feat. Kristel - Linked". Kristel is mijn nichtje en heeft veel zang potentie, vandaar dat ik haar speciaal gevraagd heb om mijn plaat in te zingen.

Daarnaast ben ik samen met Misja Helsoot en Maarten van Oosten nog een platenmaatschappij begonnen, onder de naam Gesture Music, waarop de eerste release waarschijnlijk begin april op de markt zal verschijnen. De datum kan nog veranderen omdat nog niet alle zaken geregeld zijn, zoals onze internetsite www.gesturemusic.com, deze moet eerst af zijn.

Voor een ieder die geinteresseerd is, zijn we nog op zoek naar nieuw producertalent. Ga even naar www.gesturemusic.com, daar staat het adres waar je je demo naar toe kan sturen.

Qua releases staat er nog het een en ander te gebeuren. Onder andere voor juni staat er een release gepland bij ChooChoo Records waar ik onder mijn alias REMARK de track SO PURE uitbreng .Voor verder info check ChooChoo online

Een plaat om in de gaten te houden is een Sanproject remix die ik samen met San heb gemaakt voor Mark Shimmon vs.3rd Degree dit is echt een knaller en komt een dezer dagen uit het op het label Decipher records.

Geloof in jezelf en verloochen jezelf niet. Blijf trouw aan je eigen sound!


Groeten,
Roland K

Voor verdere details over het SANPROJECT kijk op Combined Forces


Foto's: Van Dalen!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws