Love2Party & Young Urbans @ ZIN R'dam - 25 dec

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Young Urbans gaat door!

Young Urbans, een project van 2 jonge Rotterdammers met frisse ideeen en organisatietalent, hadden afgelopen 7 december een try-out voor een feest dat zij bij succes op eerste Kerstdag groter aan wilden pakken. Op die eerste editie kwamen al zo'n 150 man bij elkaar op de bovenverdieping van ZIN (Reizen & Spijzen) op de Lijnbaan in Rotterdam. Een zeer aparte en modern vormgegeven locatie met een oppervlakte van zo'n 25 meter lang en 7 meter breed, dit over 2 verdiepingen. Met een vrolijk publiek en SanSan, Benny Rodrigues en Winston Post achter de draaitafels, wist iedereen na afloop dat dit een succesje was en dat de plannen door zouden gaan voor eerste Kerstdag, waarbij de beide verdiepingen betrokken zouden worden.
SanSan Benny R.




De aankleding van deze speciale Kersteditie was knusser dan de eerste keer. Alle ramen waren afgezet met witte doeken welke belicht werden door rode verlichting wat voor intimiteit zorgde. Pluche stoeltjes, hangbanken, veel kaarsen en kerstverlichting zorgden op de benedenverdieping voor een relaxte sfeer om even bij te praten met de vele bekenden. Het was wel duidelijk dat de meeste bezoekers eerst alle verplichte familie-etentjes en dergelijke afgingen, want de massa kwam pas rond 1 uur binnen. Naast de decoratie van verlichting en doeken was er ook beeldmateriaal om naar te kijken. Op de bovenverdieping stonden een aantal tv's op elkaar waarop synchroon allemaal foto's van love2party geshowd werden. Eigenlijk was dit ook de bedoeling op 2 zeer grote flatscreen-tv's die aan de muur hangen, maar door een technische storing konden foto's hierop niet circuleren.







Op het moment dat het drukker werd, werden de draaitafels, waar op dat moment SanSan nog voor rustige muziek zorgde, overgenomen door Benny Rodrigues. Velen zijn van Benny gewend dat hij funky begint en dit vrij snel kan gaan opbouwen in een set die iedereen laat springen op de dansvloer. Deze keer deed hij dat echter niet. Een set van sfeervolle beats en veel percussie, waarop men kan dansen, maar waarbij een gesprek voeren ook nog met gemak kan. Onder begeleiding van een trommelaar wordt af en toe naar kleine hoogtepuntjes gewerkt, maar over het algemeen was het een vrij vlakke set, waarbij men pas na 2 uur draaien een opbouw te horen kreeg. Men kan over zijn set discussieren of die goed of minder goed was, maar voor een gezellige avond stappen op eerste Kerstnacht, met een mix van dansen en socializen, was deze set zeker op zijn plaats.





Totaal hebben zo'n 250 mensen ZIN bezocht en dat bevestigt voor de organisatie dat zij door moeten gaan met het geven van feesten. Voor 2002 staan al wat ideeen op papier, waarbij waarschijnlijk ook andere locaties aangedaan zullen gaan worden. Hou love2party dus goed in de gaten voor de volgende editie!





Foto's Young Urbans @ ZIN 7 dec

Tekst: Remko
Foto's: Yonca & Remko


Meer info Young Urbans: mail Young Urbans

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws