Barclay Dance Blend & Nasty @ Future, Rotterdam 2 nov

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Altijd wat leuks te doen in Rotterdam

Een avondje stappen in Rotterdam en dan moeite hebben om te kiezen waar je heen gaat. Geweldig! Wat is er toch veel leuks te beleven de laatste tijd. Een paar jaar geleden was het nog een uitzondering als er twee weekenden achter elkaar een tof feest plaatsvond. Tegenwoordig is dat standaard. Veel nieuwe, lokale initiatieven (bv Sound Architecture, Exposure of Sound, Stricly Techno), organisaties van buiten de stad (M@W, Silly Symphonies) en meer clubs (Now&Wow, Off-Corso) hebben hier natuurlijk veel aan bijgedragen en zo langzamerhand is het raar als er opeens niets te doen is in het weekend. Toch blijft het leuk dat je op zomaar een vrijdagavond genoeg keuze hebt om lekker te clubben.




Zo ook afgelopen vrijdag. Op tijd weg van huis om eerst even een kijkje te nemen in de Off-Corso. Barclay organiseerde de laatste avond van een reeks Dance Blends. Deze formule, een mix van beats en andere instrumenten, is natuurlijk bekend van de woensdagavond bij TMF. Daar aan vastgekoppeld organiseerde Barclay een serie dance blends in verschillende locaties in Rotterdam. De vorige editie in de Blauwe Vis was erg goed bevallen. Genoeg reden dus om maar even in de Off-Corso te gaan kijken.

Ongelooflijk druk leek het bij binnenkomst. Dat kwam voornamelijk doordat de grote zaal dicht was, zo bleek bij opening van de tussendeur. Misschien bleef deze wel dicht en werd in de lounge opgetreden? Wat opzich best logisch was geweest daar er in de Blauwe Vis misschien 80 tot 100 man aanwezig was. Niks was minder waar. De grote zaal ging open en binnen een half uur begon het er nog best vol te lopen. Opvallend veel wat jonger, trendy publiek aanwezig. Er heerste in ieder geval een hele relaxte sfeer.




De man van de beats deze avond van was niet Erick E maar Mark van Dale. Bijgestaan door Mark Perquin op mondharmonica en Han Litz op dwarsfluit. Het klonk best lekker zo met z'n drieen. En wat nog veel plezieriger was, van Dale draaide toffe platen! Diepe clubbeats opgeluisterd met goed aansluitende sound van de live muzikanten: lekker om naar te luisteren en voor velen heerlijk om op te dansen. De formule is prima. Alle reden dus om dit nogmaals te doen!

10 minuten lopen vanaf de Off-Corso en we stonden in Nighttown. Een van de vaste future guests Billy Nasty stond op de flyer. Vorige keer dat hij in Nighttown was ging het dak eraf en dat was bekend. goed druk dus in de kelder. Na een paar lekkere platen van Michel de Hey was het de beurt aan Nasty zelf. Wat gelijk opviel toen hij werd aangekondigd, was het 8-vormige frame aan het plafond helemaal vol met lampen. Bleef gelijk ook meteen 5 minuten op je netvlies staan.



Nasty draaide erg goed. Opbouwend van tech-house via diepe Zweedse techno en naar lekkere stamptechno. Viel op dat Nasty echt een dj is van grote klasse. Nog nooit heb ik hem slecht horen draaien. Hij draaide de ene na de andere plaat naadloos aan elkaar en gooide een break erin wanneer het ook echt kon. Kortom: een heerlijke avond in een zeer levendige stad!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws