Beachbop 3, Strand Bloemendaal - 29 juli

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Bloemendaal: Ibiza eat your heart out!

We hebben er al een keer een stelling aan gewijd, het wel of niet in Nederland blijven in de zomer. De derde editie van Beachbop in Bloemendaal heeft afgelopen zondag alle twijfel weggenomen. Met een beetje lekker weer kun je je de hele zomer uitermate goed vermaken in ons kikkerlandje. Wat een geweldig feest in het Bloemendaalse!



We zullen het maar niet gaan hebben over het teveel aan autos, irritant lachende motorrijders, oververhitte motoren, gebrek aan bierverkopers in de file en andere ongemakken. Maar wat was het een gedoe om er te komen deze zondag. Een tip voor de volgende keer: laat na de Wednesdaynight-skate in Rotterdam gewoon je skates in de wagen liggen en gooi op zondag je auto in een buitenwijk van Haarlem neer.


Maar kwam je zondag dan eindelijk aan op het strand dan vergat je wel gelijk die vervelende uren in die auto. Mooi weer, lekkere mensen en een supersfeertje. Meerdere strandtenten geven gezamenlijk dit evenement op het Bloemendaalse strand: De Kust, Woodstock 69, Solaris, de Republiek, Lido en de Zomer. Ieder met een eigen muzieksoort en iedere week anders.


Bij Woodstock was het echt verschrikkelijk druk maar erg gezellig. Niet alleen voor de podia bij de strandtenten maar ook op het strand was het beredruk. Muren van speakers zorgden daar voor de ultieme beachparty. Bij Woodstock was het eighties-night en draaiden o.a. dj Mo en de mannen achter de Belgische band Soulwax in hun Dj-setup: de Fucking Dewaele Brothers. Verder stonden bij het Lido Jayh Samson en Edwin Bazen.


Een van de best feestjes van de dag was de set van Erick E bij 'de Kust'. Hij besteeg het podium na earth-resident dj Per en maakte er een verschrikkelijk feest van. Zelf aanstekelijk enthousiast, lekker breaks in zijn set en nieuwe sounds gecombineerd met een flinke dosis oude kletsers. Voor de thuisblijvers stel het je maar eens voor. Een groot podium met een doldwaze menigte. Een zonnetje op je bol, de voetjes in het warme zand en een koude Smirnoff Ice in de hand. En dan een springende Erick E die eerst Secret Cinemas Masculinity en vervolgens Robin S. metShow me love er in gooit. Als hij dan tijdens Robin S. het geluid er ook nog eens even uit draait en je zingt verder met een paar duizend mensen dan weet je: de zomer is begonnen!




Volgende week na Dance Valley vindt de organisatie dat iedereen gewoon netjes moet uitslapen en het niet verdient om twee dagen achter elkaar in de file te staan. Er is volgende week dus geen officiele Beachbop, maar ook dan zou het in Bloemendaal zomaar eens heel gek kunnen worden. De week van 12 augustus is het wel weer raak, Beachbop 4 met een leuke line-up vooral bij Woodstock.

* Woodstock 69 T-Dansant / Soulfull house: Soulvation (live), Soul Providers (USA), dj Marnix en dj Roog.
* Beach club Solaris Paradisco 3000: Joe Claussell (Spiritual life and body n soul NYC Cassie 6.
* De Zomer / Paradiso aan zee, carnaval Brasileiro de Verao: Andre Rio en dj. Paulao.
* De Kust: Anthony Natascha en Olav Basoski.
* Lido Bloemendaal: El Deider en dj Sven.
* De Republiek: Bradford Jeff K feat. Lady Bird (Paris), Kareem Raihani


Tekst: Chrischz
Foto's: :::ReMkO::: & Chrischz


Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws