Chesterfield Labelland, Nighttown - Rdam, vrij 6 april

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

De geruchten zijn inmiddels bevestigd. Chesterfield Labelland mag op last van de conservatieve, antirokende autoriteiten geen doorgang meer vinden. Helaas maar waar. Een van de best doordachte concepten die de Nederlandse dancescene kent, behoort binnenkort tot de verleden tijd! Juist daarom zet de organisatie van Labelland zich nog een aantal keren schrap voor een handjevol evenementen, voordat het boek definitief sluit. (snif...)



Vrijdag werd Nighttown bezocht en werden drie sterke danslabels aan het massaal opgekomen publiek gepresenteerd. Het Plus 8 label uit Detroit bestond onlangs tien jaar en liet de feestvreugde blijken met de release van een uitstekend compilatiealbum met daarop de successen van de belangrijkste exponenten zoals Speedy J, John Acquaviva en Richie Hawtin. Ook ter ere van deze mijlpaal (niet veel danslabels kunnen dit lange bestaan navertellen), zijn ze aan een wereldtour begonnen. Natuurlijk werd Rotterdam niet overgeslagen, want het is de 'hometown' van ons aller Jochem Paap, oftewel Speedy J.



In de Basement konden de liefhebbers van groovy techno en banging house hun hart ophalen. Deviant's belangrijkste artiest trad helaas niet op, maar een goed substituut voor de Duitser Paul van Dyk was zeker aanwezig. Ashley Caselle draaide werkelijk het behang van de muur en de groeven uit het vinyl! Samen met Paul Evans en Duncan Forbes, realiseerden ze de gehele avond een volle bak. En dat mag je zeker knap noemen, als op nog geen 50 meter afstand drie legendarische technovirtuozen aan het werk zijn!



Als er een DJ een goed jaar achter de rug heeft, dan is dat Roog wel. Samen met zijn broertje Greg bracht hij als Hardsoul een aantal heerlijke garageproducties op de markt. Zomaar hebben we in Nederland onze eigen Masters at Work, namelijk 'Little Roog & Greggy Dope!' Onafscheidelijk met zangeres Rose timmeren ze voortvarend aan de weg. Heb je Planet Hardsoul nog niet aangeschaft? Ga je diep schamen, of beter nog: pluk (voordat het te laat is) gauw nog een exemplaar uit de schappen. Ondergetekende heeft helaas de show met de legendarische Sledge Sister Kathy moeten missen. Uiteraard zullen de nummers 'We Are Family' en 'You Are The Greatest Dancer' met veel liefde door The Theatre hebben gegalmd. De sfeer was goed, de mensen waren leuk, maar het was er jammer genoeg niet druk genoeg, zeker lettende op het artiestenaanbod dat er stond.


De tegenvallende opkomst in The Theatre had alles te maken met een uitpuilende grote zaal. John Acquaviva, de oprichter van het Plus 8 label, draaide een zeer goed opbouwende set. Van heerlijke oude Chicago house en warme Detroit techno, naar het rauwe Duitse locomotievengeluid. Een goede opwarmer voor Speedy J, die wat zenuwachtig een aantal nieuwe studiotracks van zijn volgend jaar te verschijnen lp ten gehore bracht. Natuurlijk kwamen zijn klassieke, meesterlijke nummers zoals 'Evolution', 'Something For Your Mind' en de recent uitgebrachte demo versie van 'Pullover' (zie nieuwe vloervullers) allemaal voorbij. Het publiek, dat opvallend jong was, schreeuwde het uit van adrenaline. Niet voor niets stormde Richie Hawtin, terwijl ik een interview met John Acquaviva houd, de kleedkamer binnen om hem backstage het podium op te duwen. "Come on and listen man, Jochem plays all his fantastic classics!" brult Hawtin zo blij als een kind!



Als Snelle Jochem de laatste klanken van een geslaagde live-set de zaal in laat zweven, staat Richie Hawtin al klaar om hem over te nemen. Ook de Canadees deed wat van hem verwacht werd! Supersnel mixend en met veel energie maakte hij het klusje af. Genieten met een hoofdletter G! Het leek wel of iedereen tot het bittere einde bleef, want tot de laatste minuut puilde de grote zaal helemaal uit. Hierdoor was het erg warm en omdat er veel te weinig barpersoneel aanwezig was, duurde het te lang om enige verkoeling in een drankje te vinden. Met de jas nog om de middel (de laatkomers troffen een compleet volle garderobe aan!?) en zonder drank begon de avond even wat minder, maar vanaf het moment dat de jackets weer aangenomen werden, de bar in de Basement met vlotter personeel gevonden werd en de goede muziek van alle artiesten bezit nam van onze 'body & soul,' kreeg deze editie van Chesterfield Labelland alsnog een dikke voldoende!

Meer info over de labels en muziek:
Plus 8
Plus 8 Classics
Deviant
Hardsoul
Roog Presents Planet Hardsoul

Foto's: Gerwin & McMars

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws