Kingsland Den Bosch

Shirley van der Bilt | 29 april 2016
party reports

Party: Kingsland
Locatie: Bossche Brabanthallen, Den Bosch
Line-up: Axwell & Ingrosso, Nicky Romero, Showtek, Yellow Claw, Afrojack, Blasterjaxx, Don Diablo, Ummet Ozcan, Asonn, Navarra, Oliver Heldens, Curbi, Watermät, Pep & Rash, Chocolate Puma, Mr. Belt & Wezol, The Voyagers, Feestdjruud, La Fuente, Partysquad, Kriss Kross Amsterdam, The Flexican ft Sef, Girls Love Dj’s, Ronnie Flex, Lil Kleine, Dirtcaps, FS Green & MC fit, Lady Bee, Russo.
Datum: Woensdag 27 april 2016

Het was mij een Koningsdag wel. De straten en pleinen kleurden dit jaar lang niet zo oranje als dat we gewend zijn. De oranje outfits maakten dit jaar plaats voor winterjassen en regenponcho’s. Want ja, het was koud, het was guur en inderdaad, het regende. Desondanks lieten de Nederlanders onze koning niet in de steek en trotseerden vele de kou. Met een ruim aanbod aan festivals deze dag was er ook nog eens keus genoeg voor de dance-liefhebber. Zo organiseerde Kingsland  dit jaar niet alleen, zoals voorgaande edities, bij de Amsterdam RAI maar ook in Groningen en in Den Bosch een dik feestje. Ook wij doorstonden de kou om te proosten op Willem op Kingsland in Den Bosch.

Gelukkig was het niet alleen maar regen en kou op Koningsdag en konden we af en toe ook genieten van de zon. Met goede moed vertrokken we dan ook richting de Brabanthallen. Gemakkelijk bereikbaar en met een parkeerplaats naast de deur ben je er zo. Geen rijen bij de entree, kluisjes in een lekkere warme hal en stages zowel binnen als buiten. We maakten ons geen zorgen over de buien die nog gingen komen, haalden een drankje en proostten op Willem. We hadden er zin in.

Niet zo druk

Gezien de grootte van het terrein en de betrekkelijk lege stages was duidelijk dat wij niet de enige waren die hadden besloten wat later te gaan. Overigens had Kingsland ook op deze locatie goed ingespeeld op de slechte weersvoorspellingen. In de grote overdekte hal was de Heldeep Stage geplaatst en deze stond dan ook al zo goed als vol toen we aankwamen. Wij besloten niet naar binnen te gaan zo lang de zon nog scheen. We startten de dag met Yellow Claw op de mainstage en pakten uit pure nieuwsgierigheid het optreden van Ronnie Flex en Lil Kleine mee op de Tik Tak-stage. Lil Kleine en Ronnie Flex verrasten ons met hun optreden. Samen kregen zij het publiek, en ook ons, mee en kwamen we in een goede feeststemming. Ons eerste uurtje was in ieder geval geslaagd.

Na zonneschijn komt regen

Helaas waren de zonnestralen van korte duur en trokken de buien al snel over het terrein. Net zoals alle andere festivalgangers snelden we naar de Heldeep Stage om droog en warm te kunnen staan. Echter kwamen we letterlijk voor een dichte deur te staan. De hal was vol en er moest even gewacht worden. Een flinke domper. Hoewel het begrijpelijk was, bevorderde het niet onze feeststemming. De deuren waren gelukkig maar voor korte duur dicht en konden we binnen onze voetjes van de vloer laten gaan.

Heldeep Stage

Dat het regende boeide ons dan ook niet meer zo toen we eenmaal binnen waren. Op de Heldeep stage stond namelijk ook, net zoals op de andere stages, geen zuinige line-up. Met een dikke stage, veel lichteffecten en goed geluid vermaakten we ons prima op de set van Pep & Rash. Ook was er aan de vette hap in de overdekte hal gedacht en konden we warm en droog genieten van een broodje hamburger. Goede geregeld zeggen we dan maar zo.

‘Even’ knallen op de mainstage

Ondanks het weer werden we toch de hele tijd getriggerd weer naar buiten te gaan. Om overdag in een donkere hal te staan feesten terwijl er buiten ook feest is, gaat toch een beetje tegen je gevoel in. De ergste bui was overgewaaid en onder het mom van ‘Als je maar hard genoeg danst krijgt je het vanzelf wel warm’, verplaatsten we ons naar de mainstage . Een imposante stage in de vorm van een kroon in de kleuren rood, wit en blauw en natuurlijk oranje. Afrojack begon zijn set maar de steeds hardere buien gooiden alweer roet in het eten voor ons. De regenponcho’s hielden de koude handen en voeten niet tegen. De stage trok dan ook betamelijk leeg hoe hard Afrojack ook riep om schijt aan de regen te hebben. En hoe hard wij ook dansten en het liefst bij Afrojack hadden willen blijven staan, de regen en kou was voor ons niet meer te doen. Dan maar weer naar binnen…

Even opwarmen, en weer door

Zeiknat en koud kwamen we weer binnen bij de Heldeep Stage. Ondanks dat we liever bij Afrojack hadden willen blijven staan, troffen we het binnen met Oliver Heldens en heel veel lasers ook zeker niet slecht! Met nummers als ‘Renegade Master’ van Ned Shephard en natuurlijk zijn eigen hits zette Oliver Heldens een heerlijke set neer. We hadden ons weer warm en droog gedanst en met een zo goed als droog vooruitzicht voor de rest van avond konden we er buiten weer tegenaan.

Wat een afsluiting!

Met het heen en weer lopen van binnen naar buiten en van buiten naar binnen,  vlogen de uurtjes  zo voorbij. Het hoogtepunt van de dag was alweer daar: de afsluiting van Axwell & Ingrosso. De mooi opgelichte mainstage maakte even indruk op ons en we konden niet wachten totdat Nicky Romero het stokje doorgaf aan de Zweedse dj’s. Nicky Romero sloot af met de ‘Year of Summer’ en de set van Axwell & Ingrosso ging van start met hun nieuwste track ‘Barricade’. Wat een ontzettend lekker nummer, wat voor een goede start van de set zorgde. Het publiek ging los en met specials effecten, vuurwerk en confetti werd er een ontzettende dikke set neergezet. We konden niet meer stilstaan. Het maakte alle regen en kou die we hadden doorstaan gedurende dag allemaal goed. Ook de dj’s zelf toonde hun respect naar het publiek. We werden bedankt om op zo’n regenachtige dag als deze toch nog bij elkaar te komen, te dansen en de verjaardag van onze koning te vieren. En wij hebben alleen maar respect voor de ontzettend dikke afsluiting die deze boys hebben neergezet.

Conclusie

Over één ding kunnen we duidelijk zijn. Het weer heeft echt wel even op sommige momenten van de dag roet in het eten gegooid. Het was dan ook lang niet zo druk en vele hebben halverwege de dag het festival weer verlaten. Wij lieten ons niet uit het veld slaan. Door de goede maatregelen die Kingsland had getroffen tegen het slechte weer, was het allemaal heus wel te doen. We hebben ons op veel momenten van de dag hartstikke goed vermaakt. Volgend jaar hopelijk gewoon de hele dag zon!

 

8.8

Party report

Kingsland Den Bosch 27 april 2016 - Kingsland - Den Bosch Report door Shirley van der Bilt
  • Pluspunten
  • Afsluiting Axwell & Ingrosso
  • Maatregelen voor slecht weer
  • Bereikbaarheid
  • Line-up
  • Minpunten
  • Het weer
  • Stage binnen af en toe dicht

Party Rapport

Sfeer
8
Muziek
9
Bar/horeca
9
Publiek
8
Aankleding
9
Bereikbaarheid
10

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws