Vunzige Deuntjes Festival

Nina van Zelst | 31 juli 2017
party reports

Party: Vunzige Deuntjes
Locatie: Diemerbos, Diemen
Line-up: Sef, Ronnie Flex, Jonna Fraser, Johnny 500 en vele anderen
Datum: Zaterdag 29 juli 2017

Een weekend lang vunzige dansjes doen, wie wil dat nou niet? De organisatie van Vunzige Deuntjes dacht hier precies hetzelfde over, en besloot een weekend lang het Vunzige Deuntjes Festival te organiseren - midden in het Amsterdamse Diemerbos. Ik was erbij op de zaterdag, en zal jullie alles vertellen over mijn vunzige dag!

Eerste indruk

Hoewel ik vaker een vunzige deuntjes editie bezocht heb, was het voor mij de eerste keer dit concept op een festival te zien. Een mooi moment voor een eerste indruk dus, en hoe beter dit te beschrijven na een rondje over het terrein. Wat hier meteen opviel was de indeling van het terrein; 5 stages waren allemaal rond een klein slootje/meertje opgezet, wat het terrein natuurlijk een gezellig sfeertje geeft.

Hiernaast is het ook zeker waardig om te vermelden dat Vunzige Deuntjes naast vunzige deuntjes ook erg veel andere, erg leuke voorzieningen op het festival had geplaatst - zo kon je een tattoo laten zetten voor 25 euro (!!), meedoen met veel spelletjes en winacties, shisha roken, en waren er meerdere heerlijke eettentjes. Naast muziek was er dus meer dan genoeg te ondernemen!

Hoelahoepen op de Fiesta Macumba

Wij begonnen onze dag bij de Fiesta Macumba, waar de stage overgenomen werd door twee verschillende groepen - ééntje bracht de feestgangers hoelahoeps (wat echt een jeugdsentiment is en voor een erg leuke sfeer zorgde), en de ander deed heftige freestyle trucs met mensen uit het publiek. Dit allemaal onder het genot van heerlijke muziek natuurlijk!

Na de Fiesta Macumba vervolgden wij onze weg naar de mainstage, waar onder andere Sef en Fano een goed sfeertje neer wisten zetten met nummers als ‘Crazy In Love’, ‘Sterrenstof’, ‘Talk Dirty’ en ‘Turn Me On’. Het zonnetje scheen nog even en de dansjes waren lekker vunzig.

Run Forrest Run!

De volgende 2 uur waren een heen-en-weer spelletje, aangezien we de sets van Ronnie Flex, I Am Aisha, Jonna Fraser en Johnny 500 probeerden te zien. Ronnie Flex was onwijs gezellig, en met ‘Energie’ en ‘Loterij’ maakte hij het publiek super enthousiast. ‘Come Again’ was natuurlijk wel het hoogtepunt van zijn optreden, hier werd het - zoals het hoort - lekker vunzig. Ook I Am Aisha was echt onwijs gaaf; ‘Zulke Dingen Doe Je’ maakte iedereen geweldig enthousiast, maar ook gedurende de rest van haar optreden stond niemand stil.

Met de start van Jonna Fraser ondervonden wij ook de start van het belachelijk slechte weer. De poncho’s vlogen over de bar en de overdekte gebieden stonden helemaal vol. Het is absoluut niet leuk om gedwongen in het slechte weer te gaan staan, maar gelukkig was de sfeer onder de feestgangers (dankzij Jonna!) zo leuk dat ik het nog steeds optimaal naar mijn zin had. Met z’n alle dansen in poncho’s, het heeft toch wat.

Johnny 500

Een uurtje Johnny 500, dat is een genot voor zowel het gehoor als het oog. Hoewel de regen nog steeds met bakken uit de hemel kwam, bleven wij mooi staan om helemaal los te gaan. Johnny 500 draaide wederom een lekkere set: remixes van ‘Skurbah’, ‘Omlaag’, ‘Casablanca’, ‘Tempo’. Dat is toch heerlijk! Ook het publiek was zichtbaar erg blij met de komst van Johnny - iedereen bleef lekker vunzig, ook gewoon in de regen.

Regen, regen, en nog eens regen

Na meerdere uren in de regen staan krijg je het op een gegeven moment toch wel koud. Wij besloten dus om onszelf even op te warmen in de Shisha tent. Helaas werd de regen ondertussen alsmaar erger, en langzaam maar zeker verzoop het hele festival. Veel feestgangers, waaronder wij, besloten toen om maar naar huis te gaan. Erg jammer, maar niks aan te doen.

Conclusie

Vunzige Deuntjes Festival is zeker een festival om opnieuw te bezoeken. De sfeer over het hele feest was voor mij erg anders dan ‘’normaal’’, omdat er ook veel dingen naast de stages te doen waren - en dit is juist erg leuk. Daarnaast was ook de muziek onwijs lekker; ik heb mijn vunzige dansjes zeker weer gedaan. Helaas heeft de regen het festival voor veel feestgangers abrupt beëindigd, maar hier kan je nou eenmaal niets aan doen. Ik heb ondanks deze regen een heerlijke dag gehad, en raad iedereen aan dit festival volgend jaar ook te bezoeken!

 

7.7

Party report

Vunzige Deuntjes Festival 29 juli 2017 - Vunzige Deuntjes - Diemen Report door Nina van Zelst

Party Rapport

Sfeer
8
Muziek
9
Bar/horeca
7
Publiek
8
Aankleding
7
Bereikbaarheid
7

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws