Ventureland 2017

Kyra | 11 september 2017
party reports

Party: Ventureland
Locatie: Henschotermeer, Woudenberg
Line-up: Lucas & Steve, Mr. Polska, La Fuente, Deetox, E-Force, Warface, Johnny 500, Devin Wild en meer
Datum: Zaterdag 9 september 2017

Dit weekend ging Partyscene op avontuur naar Ventureland, dat plaatsvindt tussen de bomen en watertjes rond Woudenberg. Een prachtige locatie. De taxi zette ons af aan het rand van het bos. Door een bospad te volgen kwamen we aan bij de ingang van Ventureland waar we uitkeken op een heel groot meer met een strandje. De eerste stage die we tegenkwamen stond aan het rand van het meer. Hier werd Eclectic en Urban gedraaid door DJ’s zoals Johnny 500, Diaz & Bruno en Dave Roelvink. Vanwege de weersverwachtingen had de organisatie overal ijzeren platen op de grond gelegd om modder en uitglijders te voorkomen. Ook was er een groot zeil gespannen bij deze stage zodat de bezoekers droog konden dansen.

Ventureland mainstage

Na een klein dansje liepen we door naar de Mainstage. Hier werd voornamelijk House en Dance gedraaid, met headliners als La Fuente, Lucas & Steve en Mr. Polska. Bij deze stage was er helaas geen overkapping dus het publiek druppelde wel langzaam weg wanneer het begon te regenen. Tijdens de set van La Fuente viel er nog een klein buitje maar ook hebben we zeker nog even van de zon mogen genieten. Bij Lucas & Steve was het goed druk, en zij draaiden uiteraard ook hun hits “Up Till Dawn” en “Summer On You”. Ook verraste dit duo het publiek met hun nieuwe remix van “Message In A Bottle”.

Mr. Polska

Na Lucas & Steve was de beurt aan Mr. Polska om het publiek op stelten te zetten. Mr. Polska weet overal een feestje van te maken en zong nummers zoals “Ravotten” en “Vlammen”. Ook werd er een moshpit ingezet waarbij veel drankjes verspilt werden en menig meisje geplet werd. Na al het zingen en springen was het tijd om wat te eten. Er was volop keus voor een relatief klein festival, van wafels tot tosti’s en van kipcorns tot hamburgers.

Hardstyle

We sloten af bij de laatste stage, wat ook gelijk de hardste was. Hier werd voornamelijk Hardstyle en Raw gedraaid door DJ’s zoals Devin Wild, Deetox en Warface. Deze stage was in een grote tent, dus hier had je totaal geen last van de regen en de dalende tempraturen. Na Delete, was het de beurt aan E-force om de laatste knallers eruit te gooien.  

Voor een relatief klein festival was dit zeker een mooi feestje. De organisatie had zich goed aangepast aan de weersverwachtingen en hadden daar waar nodig was platen neergelegd en/of zeilen gespannen waar je onder kon schuilen. Ook was er een goede variatie aan muziek waardoor er voor iedereen wat leuks was. Het grootste pluspunt was toch wel de locatie, gelegen aan het Henschotermeer en omringd door de bebossing. Als het nou iets warmer was, was dit zeker de optimale omgeving voor een goed festival.

7,5

Party report

Ventureland 2017 9 september 2017 - Ventureland - Woudenberg Report door Kyra
  • Pluspunten
  • Goede variatie aan muziek
  • Mooie locatie
  • Goed ingespeeld op de weersomstandigheden

Party Rapport

Sfeer
8
Muziek
9
Bar/horeca
7
Publiek
8
Aankleding
6
Bereikbaarheid
7

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws