Dancefair 2018

Kyra | 20 februari 2018
party reports

Party: Dancefair 2018
Locatie: Jaarbeurs, Utrecht
Line-up: Denis Doeland en Milan van Ooijen - Mr. Belt & Wezol - Armin van Buuren
Datum: Zaterdag 17 februari 2018

Op gebied van elektronische muziek valt er altijd wel nog iets bij te leren, ongeacht hoe lang je al mee gaat in de scene. Dancefair maakt dit mogelijk door meer dan 120 professionals bij elkaar te brengen. Deze professionals geven hun kennis doormiddel van seminars, workshops, panels en netwerkmogelijkheden.

De onderwerpen op deze beurs variëren van productie masterclasses, componeren, mixen en masteren. Maar ook alles naast muziek wordt besproken zoals: branding, social media en motivaties. Ik was op de zaterdag aanwezig en heb de volgende seminars gevolgd: 

Seminar: Becoming a Social Media Sensei
Professionals: Denis Doeland en Milan van Ooijen

Geen één festival, nightclub of dj kan tegenwoordig nog zonder een goede social media-strategie. Social media is de beste manier om je doelgroep en fans snel en makkelijk te bereiken. Maar hoe zorg je er nou voor dat je de juiste mensen bereikt? En hoe zorg je ervoor dat je bereik vergroot?

Denis Doeland heeft gewerkt voor onder meer ID&T en adviseert onder andere Hardwell en Armin van Buuren over hun social media-strategie. Hoofdpunten van dit seminar waren dat je moet beginnen bij de “story”. Wat wil ik overbrengen naar mijn doelgroep? Wat zijn mijn goals? Daarna komt de “Heartbeat” van de strategie. Zorg ervoor dat er met regelmaat content wordt geplaatst en dat de juiste content op de juiste channels wordt geplaatst. Voor elke organisatie of dj kan dit anders zijn. Ga experimenteren en bekijk daarna de data om te concluderen wat het beste aansluit.

Seminar: Mr. Belt & Wezol: The Cuckoo’s Nest
Professionals: Mr. Belt & Wezol

Bart en Sam, beter bekend als Mr. Belt en Wezol, kennen we van nummers zoals ‘Finally’ en ‘Good Times’. Zij gaven tijdens deze drie uur durende seminar persoonlijke feedback op tracks die het publiek mee had genomen. Deze feedback kon bestaan uit punten zoals: de drop die niet goed aansloot bij de opbouw, tools die zij handig vonden om te gebruiken of om een thema vast te plakken aan je track. Daarnaast spraken ze ook over het starten van hun nieuwe label: The Cuckoo’s Nest.

Seminar: Q&A with Armin van Buuren
Professionals: Armin van Buuren en Robin Albers

We sluiten de dag af met de Q&A van Armin van Buuren. Armin is al vijf keer nummer 1 geweest in de DJ MAG top 100 en zo is zijn populariteit ook te merken bij deze seminar. Een half uur voorafgaand stond er al een aardige rij om deze Q&A bij te wonen. De stoelen zijn dan ook snel gevuld en achter in de zaal staat het enkele rijen dik.  

Armin wordt geïnterviewd door (DJ) Robin Albers en daarnaast worden er ook enkele publieksvragen behandeld.  Armin zegt dat hij blij is met een concept zoals Dancefair, er valt namelijk altijd nog zoveel meer bij te leren over dit vak. Zo wil hij ook zijn kennis overdragen en vertelt hij over zijn nummers, tools en instrumenten, samenwerken met andere artiesten, alsmaar onderweg zijn en zijn beste zelf zijn voor de fans. Voordat de interviewer Armin kan bedanken voor zijn komst, stormt het publiek op hem af voor een selfie.
 

8.5

Party report

Dancefair 2018 17 februari 2018 - Dancefair 2018 - Utrecht Report door Kyra

Party Rapport

Sfeer
9
Muziek
8
Bar/horeca
8
Publiek
9
Aankleding
8
Bereikbaarheid
9

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws