Miljoenen copyright claims per dag

Mark Hofman | 27 november 2015
algemeen

In de wereld van muziek krijg je vaak met copyrights te maken. Download je illegaal een track, dan schend je de rechten. Plak je ongevraagd een track onder je video op YouTube, dan schend je de rechten en ga zo maar door. Dat er veel waarde aan deze rechten gehecht worden mag duidelijk zijn, de mensen bij Google worden namelijk bedolven onder de copyright issues.

Google heeft het maar druk met de copyright issues, het bedrijf krijgt per minuut zo'n 1500 aanvragen om content die copyright rechten schenden offline te halen. Als je dan gaat rekenen kom je uit op bijna 2,2 miljoen aanvragen per dag.

Nu kan het zo zijn dat je je afvraagt waarom Google al deze issues doorkrijgt en het antwoord is simpel. Google domineert op het gebied van zoeken op het internet en zorgt voor de meest relevante zoekresultaten, ongeacht of de content legaal is of niet. In de afgelopen jaren heeft Google al geprobeerd om content met copyright issues te blokkeren, maar aangezien het aantal claims sinds vorige jaar is verdubbeld lijkt dit nog niet gelukt te zijn.

Wil je meer over dit onderwerp te weten komen? Check dan het verslag van Torrent Freak hier.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws