Amsterdam is een van de beste dance-steden (volgens Billboard)

Mark Hofman | 18 december 2015
algemeen

Als er één genre maar keihard blijft groeien dan is het dance wel: overal te wereld vind je de vetste feesten en de grootste festivals, maar waar kun je nu het beste heen gaan? Het is niet makkelijk om een lijst te maken met de beste dance-steden, maar Billboard heeft toch een poging gedaan. Dit zijn de beste dance-steden ter wereld volgens de website.

Om het nog wat makkelijker te maken heeft Billboard geen lijstje van de beste dance-steden van 2015 in elkaar geknutseld, maar een heuze lijst met de beste steden aller tijden. Wanneer we het daar over gaan hebben gaat het niet meer om de huidige scene, maar ook over de scene van het verleden en dat zorgt voor een verrassende nummer één.

Wat het meeste opvalt aan de lijst is de hoeveelheid Amerikaanse steden die erin verwerkt is, zeker omdat er een grote groep mensen is die beweert dat Amerika de 'echte' dance-muziek niet kent. Ondanks dat staan steden als Miami, Los Angeles, Las Vegas, New York, Detroit en Chicago in de lijst. Laatstgenoemde staat op nummer één en is dus uitgeroepen tot beste dance-stad aller tijden. Volgens Billboard komt dit voornamelijk door de grote artiesten die er vandaan komen, de legendarische clubs en omdat het een van de steden is waar house is geboren.

Ondanks alle Amerikaanse steden kan ook de gemiddelde Nederlander trots zijn: want Amsterdam staat op plekje nummer acht. Check de volledige lijst hieronder!  

15. Montreal
14. Paris
13. Buenos Aires
12. São Paulo
11. Barcelona
10. Miami
9. Los Angeles
8. Amsterdam
7. Las Vegas
6. London
5. New York City
4. Ibiza
3. Berlin
2. Detroit
1. Chicago

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws