Weerbericht: koudste koninklijke feestdag sinds jaren

Wouter de Vink | 26 april 2016
algemeen

Het weerbericht voor deze Koningsdag is helaas niet al te best. De weergoden zijn ons niet goed gezind op de verjaardag van Willem Alexander. Volgens verschillende weerstations wordt het rond de acht graden overdag met flink wat winterse buien. Maar na regen komt gelukkig ook (een klein beetje) zonneschijn.

Kort gezegd, is het weer in heel Nederland morgen nat, winderig en eigenlijk best wel kut. Het zal in ieder geval de gehele dag vrij bewolkt blijven. Vooral in het kustgebied kunnen er zelfs verschillende onweersbuien plaatsvinden. Deze trekken later op de dag verder het binnenland in. Met een temperatuur van ongeveer acht graden Celcius is het dan ook de koudste oranje-feestdag sinds een hele lange tijd. Want in de avond daalt de temperatuur zelfs tot vier en zes graden. Lekker weertje, hè!?

Maar op deze avond wordt het wel wat droger en kan er zelfs in het westen een zonnetje doorbreken. Helaas is het tegen die tijd alweer zo laat dat de zon alweer onder gaat. De wind neemt gelukkig wel af.

Bereid jezelf voor op de koudste verjaardag van koning Willie

Verschillende festivals zijn al naar binnen verplaatst. Maar ook de festivals die toch buiten plaatsvinden, hebben diverse maatregelen getroffen. Zo zijn er meer tenten geplaatst en worden er gratis poncho’s uitgedeeld. Wel adviseren we je om extra (en warme) kleding mee te nemen. Die korte broek kan je in ieder geval wel thuis laten. Er zijn op de meeste festivals voldoende kluisjes aanwezig, zodat je niet al je kleren bij hoeft te houden tijdens het feesten. Veel plezier!

Het weer en regenradar
Nederland
Weeronline.nl - Meer weer in Nederlandweeronline.nl Altijd jouw weer

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws