Diplo: 'De EDM-scene is een zinkend schip'

Bart Remmers | 10 juni 2016
algemeen

Diplo

Diplo. Een van de meest succesvolle en invloedrijke dj's en producenten van de afgelopen tien jaar. En de man die van zijn hart nooit een moordkuil zal maken. Steeds weer weet hij het nieuws te halen met opmerkelijke uitspraken. Zo ook nu weer. 

Thomas Wesley Pentz (de echte naam van de 37-jarige) heeft het weer eens geflikt. De man achter dikke hits als 'Lean On' uitte deze week zijn onvrede in Billboard Magazine over zijn eigen EDM-scene. De kritiek van de Amerikaan is alles behalve mals te noemen.

Domme cultuur

'De dj-wereld bestaat uit de f*cking vreemdste groep van mensen. We zijn geen beroemdheden, we zijn niet bekend voor een goede reden. We zijn… Gewoon suf. Los van Dillon Francis, die maakt een grap van de hele scene. En Calvin Harris… Is het een zinkend schip. Het is echt een domme cultuur. Ik word verdrietig wanneer ik besef dat ik onderdeel uit maak van deze groep, maar ik speel het gewoon spel mee.'

LEES OOK: Diplo verklapt nieuwtje over Jack Ü

Miljoenen dollars

En bedankt... Diplo zijn woorden zullen alles behalve in dank worden afgenomen door zijn collega-dj's. De succes-producent lijkt hiermee zijn eigen EDM-nest te bevuilen en zal er vast weinig nieuwe vriendschappen mee kweken. En de miljoenen dollars op de Amerikaan zijn rekening zijn juist te danken aan de scene waar hij zo over losgaat.

Heeft Diplo gelijk?

Hoe denk jij erover? Heeft Diplo een punt en is de EDM-scene verworden tot een grap? Of moet de Amerikaan zijn muil houden en dankbaar zijn voor het succes en het trouwe publiek? Hoe dan ook, Diplo laat weer eens flink van zich horen en zal met zijn uitspraken heel wat stof doen opwaaien. Het wachten is op de reacties van zijn EDM-collega's op Twitter...

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws