Achtergrond: de populairste clubs op Ibiza

Wouter de Vink | 1 juli 2016
algemeen

Feesten, feesten, en nog eens feesten. Het kan allemaal op Ibiza! Voor de vakantiegangers die het liefste hun vrije dagen onder de zon doorbrengen met een karrevracht aan party’s, is er meer dan genoeg te doen op het eiland. De keuze is reuze. Maar waar worden al die festiviteiten gehouden dan? In één van de vele – zelfs wereldberoemde – clubs natuurlijk. Tijd om een paar van de grootste clubs eens onder de loep te nemen.

Ushuaïa

Nee, we hebben het hier niet over de laatste meezinger van K3 maar over Ushuaïa Ibiza Beach Hotel. Deze toko heeft misschien wel de meest grote namen uit de scene in huis deze zomer. En met in ‘huis’ bedoelen we eigenlijk hotel, want dat is het ook. Rondom de dansvloer waar het allemaal te doen is, staan namelijk de hotelkamers. Zo’n 236 kamers om precies te zijn, waar je bij een gedeelte hiervan zelfs vanaf het balkon een uitzicht hebt op het podium. Een balkonfeestje waar je u tegen zegt. Dat zeg je overigens ook tegen de prijs, maar daar gaan we het even niet over hebben. Waar we het wel over gaan hebben, is dat er elke avond ongeveer vierduizend bezoekers het feestje kunnen bezoeken. Feestjes waarbij de grootste dj’s centraal staan. Hardwell, Martin Garrix, Avicii, Kygo, Axwell /\ Ingrosso en ga zo maar door. Hoewel het sinds 2011 pas bestaat, heeft Ushuaïa zich in korte tijd opgewerkt tot één van de populairste hotspots van Ibiza.

Prijzen (gemiddeld)
Kaartje: €50
Bier: €12

Space

Deze club behoorde tot de grondleggers van het huidige Ibiza en is al jaren mateloos populair. Club Space staat bekend om de legendarische opening- en closing party’s, maar misschien heb je ook wel gehoord van de Sunday at Space-feesten. Blikvanger van deze venue is natuurlijk Carl Cox. 'Coxie' heeft hier zijn eigen avonden en hij is dan ook onafscheidelijk van deze club. Eerder werd al bekend dat dit het laatste seizoen van deze club zal zijn. Na een dikke vijfentwintig jaar houdt de club het voor gezien en komt de locatie in handen van de Ushuaïa-groep. Maar deze zomer – in het allerlaatste seizoen van de club – trekt Space nog één keer alles uit de kast om waardig de deur achter zich dicht te trekken. It’s gonna be legen… wait for it… DARY! 

Prijzen (gemiddeld)
Kaartje: €35/€50
Bier: €8

LEES OOK: Het interview met Carl Cox over Space in de nieuwe Partyscene Magazine!

Pacha

Al meer dan veertig jaar (!) is Pacha beroemd over de hele wereld voor de vele feestjes die het heeft gehouden. Hiermee is het dan ook de oudste venue in het rijtje van de populaire locaties. Los daarvan, staat de club bekend om de kersjes van het logo en vooral om de VIP-tafels. Ja, bij Pacha kun je in stijl een avondje uitgaan. Het kost echter wel een flinke duit. Maar dan heb je ook wat! Feestjes als F*** Me I’m Famous en Flower Power zijn de paradepaardjes van deze tent, waar deze zomer onder andere David Guetta en Martin Solveig achter de draaitafels komen staan.  Oja, mocht je deze club ergens anders ter wereld zijn tegen gekomen: dat kan! Pacha heeft namelijk twintig verschillende vestigingen. Maar die in Ibiza is het meest bekend.

Prijzen (gemiddeld)
Kaartje: €40
Bier: €12

Privilege

Groot, groter, grootst! De grootste club ter wereld draagt de naam Privilege en ook deze is op Ibiza te vinden. The World’s Biggest Club heeft zelfs een fucking zwembad in de zaal. Hoe ziek is dat!? Wat nog vetter is, is dat deze venue een avondje stappen tot een hele nieuwe dimensie kan tillen. Op en top show, waarbij van alles en nog wat door de lucht vliegt en gogo-girls in gigantische champagneglazen staan te dansen. Deze showelementen worden al helemaal uitvergroot bij het populairste feestje van de club: SuperMartXé. Hoewel deze club zeer populair is onder de gays, maakt het hier geen drol uit welke geaardheid je hebt. Zolang je maar in bent voor een feestje!

Prijzen (gemiddeld)
Kaartje: €20/€40
Bier: €10

Amnesia

Last but definitely not least! Ook deze club bestaat al enkele decennia, meer dan genoeg tijd dus om honderden feestjes te geven. De vaandeldragers qua feestjes zijn House of Madness, Cream en Cocoon. Deze parties trekken volle zalen, waar in totaal een dikke vijfduizend bezoekers in passen. Maar welke dj’s draaien er dan? Wat dacht je van Armin van Buuren, Dimitri Vegas & Like Mike, en Sven Väth. In tegenstelling tot de andere grote clubs, ligt Amnesia in het midden van het eiland. Wil je een gevarieerd aanbod aan verschillende EDM-stijlen? Dan moet je hier wezen!

Prijzen (gemiddeld)
Kaartje: €40/€50
Bier: €13

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws