Darude nog nooit in Sandstorm geweest

Rick Francissen | 28 juli 2016
algemeen

Darude - Sandstorm

Nadat ‘Sandstorm’ van Darude in 1999 werd uitgebracht deed deze het ongelofelijk goed in de hitlijsten. Naast twee platina en drie gouden platen heeft het nummer veel impact gehad. Zo werd het gebruikt voor tv-series en films, maar ook in de sport werd Sandstorm gebruikt als bijvoorbeeld tijdens de Olympische winterspelen in 2006.

Leuk grapje van Youtube

Tegenwoordig kent iedereen Sandstorm uiteraard door de flauwe internet geintjes die door YouTube op 1 april 2015 zijn ingezet. Bij het zoeken via deze website kwam je automatisch terecht bij Sandstorm als het woord ‘music’ zich bevond in de zoekopdracht. Tegenwoordig wordt deze grap nogal vaak doorgezet bij Youtube video’s, SoundCloud en ook kanalen waar muziek geraden wordt zoals ‘raad de plaat’ op Facebook.

Geen Sandstorm

Darude had laatst zijn eigen AMA (Ask me anything) op Reddit. Naast dat hij zichzelf hier alsnog even netjes voorstelde en aangaf sinds de release van Sandstorm zeventien jaar geleden maar liefst 15 singles, 4 albums en 30 remixes heeft gemaakt, kwamen er ook wat interessante vragen naar voren.

LEES OOK: Bijzonder: Een orkestuitvoering van Darude - 'Sandstorm'

Zo vraagt iemand bijvoorbeeld hoe zijn slechtste optreden er ooit uitzag. Darude reageerde alsvolgt:

De mooiste vraag die eigenlijk altijd onbeantwoord is gebleven was of Darude zelf ooit wel eens in een zandstorm is terechtgekomen. Met het antwoord op deze vraag komt het nummer Sandstorm wederom onder de aandacht. Voor de mensen die er geen genoeg van kunnen krijgen kun je de track hieronder luisteren tot je er gek van wordt.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws