Malia Obama gespot met wiet

Ivo Mollemans | 12 augustus 2016
algemeen

Jazeker, we hebben het hier over de dochter van president Barack Obama. Zijn dochter Malia is de laatste tijd wel erg veel in het nieuws met acties die eigenlijk gewoon horen bij het leven van jongeren. Maar ja, als dochter van de president van Amerika...?! De media blijft nu eenmaal op zoek naar sensatie en nu is er nogal wat te doen rondom het roken van een joint door Malia Obama.

Malia aanwezig op Lollapalooza

Malia was aanwezig als gast op het festival Lollapalooza in Chicago afgelopen maand, terwijl de rest van haar familie de nominatie van Hillary Clinton als presidentskandidaat bijwoonde. De afwezigheid van Malia hierbij is voor velen al genoeg reden om een hoop heisa te maken, maar na het online gaan van een filmpje waarop ze aan het twerken is ging het al helemaal fout. Mensen vonden dat de dochter van de president zich hoorde te gedragen en dat dit ook voor haar familienaam slecht zou zijn.

LEES OOK: Obama ziet dochter twerken op festival: 'Schandalig'

Malia aan de wiet

Nu is er echter ook een filmpje uitgelekt waarop te zien is hoe Malia een joint rookt met haar vriendinnen! Nu is het zo dat wiet een controversieel onderwerp is in de Verenigde Staten en steeds meer staten legaliseren het gebruik ervan. Dat de presidentsdochter zelf wiet rookt wordt dan natuurlijk helemaal als erg beschouwd. Toch is het niet ongewoon dat tieners wiet roken in Amerika. Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 8 tieners wel eens wiet rookt en ook Barack Obama zelf geeft toe vroeger wel eens wiet gehad te hebben.

Standaarden

Veel mensen vinden het een schande dat de dochter van Obama zich, zeker de laatste tijd, zo gedraagt. Er worden zo’n hoge verwachtingen van de kinderen gevraagd dat het eigenlijk onmogelijk is voor hun om nog dingen te doen die wel zouden worden geaccepteerd als een andere tiener ze deed. Er werd eerder zelfs al ophef gemaakt over de kledingstijl van Malia. Ze houdt namelijk erg van retro dingen en vindt het leuk dit te uiten. Volgens sommigen hoort dit blijkbaar niet bij iemand van die status. Haar moeder werd ook al bekritiseerd voor het dragen van een jurk waarbij haar schouders zichtbaar waren op tv.

Wij vinden de heisa die rondom Malia word gemaakt in elk geval erg onzinnig. Ze is tenslotte ook gewoon een tiener die toevallig presidentsdochter is geworden, maar om haar dan meteen zo te bekritiseren voor acties die normaal zijn op die leeftijd is erg overdreven.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws