Diplo komt met nieuwe samenwerkingen

Rick Francissen | 18 augustus 2016
algemeen

Diplo

Hit machine Diplo is deze jaren niet te stoppen. Nadat hij de ene hit samen met Skrillex in het duo Jack Ü heeft gescoord, gaat hij verder met de volgende hit met Jillionaire en Walshy Fire in het trio Major Lazer. Als dit nog niet voldoende is werkt Diplo ook als solo artiest en beheert hij een eigen label genaamd Mad Decent waaronder hij muziek uitbrengt en feesten geeft. Kortom Diplo is niet te missen in de scene.

Wie is Diplo?

Het succes dat Thomas Wesley Pentz, beter bekend als Diplo, heeft bereikt heeft hij zeker te danken aan het sterke en ervaren team wat achter hem staat. Dit weet als geen ander hoe het merk Diplo en Mad Decent de wereld in moet worden gebracht.

In een interview met Billboard sprak het team achter Diplo over de artiest en gaf daarbij aan dat zij net zo ver van huis zouden zijn zonder hem als andersom. ‘Diplo vindt het niet erg om druk te zijn. Dit zorgt ervoor dat hij naast de grote festivals overdag ook nog wel de moeite wilt nemen om voor zijn fans in een kleine club op te treden’, legt zijn boeker Belinda Law uit.  

LEES OOK: Diplo en Ariana Grande gaan samenwerking aan

Een van zijn vorige boekers, Sam Hunt, geeft ook een indruk over de dj als persoon. Aan de hand van een aantal voorbeelden vertelt hij dat de dj enthousiast wordt van dj’en en muziek.

‘Wanneer hij bijvoorbeeld een lege nacht op de planning ziet staat, is vragen waarom deze open staat het eerste wat Diplo doet’.

Diplo denkt vooruit

Wat het meest kenmerkende aan Diplo is en wat alle mensen erkennen die met hem gewerkt hebben, is zijn gevoel voor de muziek. De producer maakt muziek lang voordat het populair is. Zo maakte hij reggae met Major Lazer voordat reggae populair was.

Met deze woorden in gedachte zijn we dan ook erg nieuwsgierig naar de samenwerkingen die nog op de plank staan. Zo liet Ron Perry, zijn uitgever weten dat er bijvoorbeeld samenwerking aankomen met country artiest Sam Hunt (niet zijn boeker), die je waarschijnlijk kent van ‘Take Your Time’, en Desiigner die bekend is van het nummer ‘Panda’.

Beeld via Shane McCauley

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws