Bassnectar brengt ouderwetste rave naar de Atlanta

Rick Francissen | 24 augustus 2016
algemeen

Bassnectar

Met weemoed denkt Bassnectar terug aan de eerste rave die hij ooit bezocht met zijn vrienden. ‘We hadden geen idee waar we naartoe gingen en hoorde in de verte muziek door de lucht dreunen. Eenmaal bij de rave vonden wij geen grote LED-schermen, confetti en vuurwerk, maar alleen harde muziek en mensen die uit hun dak stonden te gaan.’ Precies deze beleving wil de Amerikaanse dj Bassnectar voor veel mensen opnieuw mogelijk maken door zijn eigen classic rave te organiseren in Atlanta.

Bassnectar houdt het simplistisch

Op 9 en 10 september opent er op 279 Andrew Young International Blvd. een flinke loods waar in totaal 10.000 bezoekers naar binnen kunnen. De locatie is juist erg simpel wat er volgens Bassnectar hopelijk voor zorgt dat iedereen de buitenwereld vergeet en volledig uit zijn dak kan gaan.

Om de bezoeker hierbij iets te helpen kiest hij er ook voor om geen LED-schermen, confetti of vuurwerk te gebruiken tijdens het evenement. ‘Op deze manier proberen we ervoor te zorgen dat mensen niet heel de avond proberen het moment vast te leggen met hun telefoon, maar gewoon genieten van de muziek’, vertelt Bassnectar in een interview met Billboard.

LEES OOK: Bassnectar zorgt letterlijk voor aardbevingen

Rust pakken is ook belangrijk

Net zoals op de ouderwetste raves wordt er tijdens het Bassnectar in Atlanta event gezorgd voor rustruimtes. Wanneer je keihard uit je dak staat te gaan is er ook behoefte aan rust, zo redeneert Bassnectar. Er is dan ook een speciale rustruimte ingericht met rustige chill-muziek, waar je op een kussen kunt bijkomen met een kopje thee en wat fruit.

Tegenbeweging door Bassnectar

Het evenement staat lijnrecht tegenover de grote festivals die keer op keer uitverkocht raken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Electric Zoo of EDC. Zeker de laatste weet het erg bond te maken met een mainstage in Las Vegas die in totaal drie miljoen dollar heeft gekost. De rave in Atlanta is al lang uitverkocht. Zouden de Amerikanen dan ook weer waarde gaan hechten aan de ouderwetse raves?

Beeld via Facebook Bassnectar

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws