22-jarige pleegt zelfmoord nadat buren foto van zijn drugsgebruik op Facebook zetten

Wouter de Vink | 25 augustus 2016
algemeen

22-jarige pleegt zelfmoord nadat buren foto van zijn drugsgebruik op Facebook zetten

Een 22-jarige Aalstenaar heeft zelfmoord gepleegd nadat zijn buren hem te kijk hebben gezet op Facebook. Zij waren helemaal klaar met zijn drugsgebruik en hebben vervolgens een foto van zijn verloren bankpas en een zakje met drugsresten online gezet. De jongeman werd hier zelfs in getagt. De jongen kon niet met de gedachten leven dat zijn familie wist van zijn discutabele hobby en bracht zichzelf om het leven.

LEES OOK: Dikke pillen op Ibiza - gevonden XTC bevat maar liefst 400 mg

De knul kwam terug van een avondje stappen en wilde vlak voordat hij thuis was nog even ‘bijtanken’. Zo meldt Het Laatste Nieuws. Dit deed hij bij de poort van de buren, maar vergat vervolgens om zijn bankpas en overige drugs mee te nemen. De buren maakten hier een foto van en plaatsten deze vervolgens op Facebook, met het bijschrift: ‘Als je snuift op onze brievenbus, zorg dan dat je alles meehebt.’ De 22-jarige werd hier ook nog eens in getagt.

Vanzelfsprekend barste de discussie los op social media. De vraag of het delen van het drugsgebruik, maar ook openbaren van iemands bankgegevens wel mocht werd herhaaldelijk gesteld. De buren krabden zich achter de oren en besloten om na anderhalf uur te post te verwijderen. Helaas deed dit niets af aan de beslissing van de jongen, die maandag ochtend in het centrum van het Belgische Aalst zelfmoord pleegde door van een flatgebouw af te springen.

Foto van drugsgebruik die buren op Facebook zetten leidt tot zelfmoord

Het koppel heef t inmiddels laten weten dat dit nooit de bedoeling was. ‘Het was al de vijftiende keer dan we drugs aantroffen bij ons poortje, terwijl onze kinderen hier rondlopen. Met deze foto op Facebook wilde we het regelmatig bezoekje aan onze brievenbus voorkomen.’

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws