Fabric start campagne om in hoger beroep te gaan

Ivo Mollemans | 21 september 2016
algemeen

Dat de wereldberoemde club Fabric London haar deuren moest sluiten vanwege een aantal drugs gerelateerde incidenten zal je niet ontgaan zijn. Bij deze incidenten zijn dodelijke slachtoffers gevallen en na de twee meest recente ongevallen in juni vond het bestuur van London dat de vergunning van Fabric moest worden ingetrokken.

Fabric moest sluiten

Deze beslissing werd op 7 september gemaakt nadat er een lange discussie was gevoerd in de Islington Town Hall. Direct na de beslissing ontplofte er op het internet een bom. Zowel artiesten als bezoekers van de club vinden het een schande dat Sadiq Khan, de burgemeester van London, dit heeft laten gebeuren. Volgens de reacties word er met dit oordeel een stuk cultuur uit London gehaald, terwijl London juist voorop zou moeten staan in de clubcultuur. De fout zou niet bij Fabric zelf liggen aangezien de organisatie er alles aan deed om te voorkomen dat mensen drugs naar binnen smokkelden. Zo hebben ze zelfs een voorstel gedaan om drugshonden buiten bij de deur in te zetten toen er eerder al discussie was ontstaan na eerder incidenten in de club. Volgens het bestuur van London werd dit toen echter als overbodig beschouwd.

LEES OOK: Four Tet vertegenwoordigt Fabric in London

Campagne om weer te openen

Het oordeel is inmiddels twee weken geleden genomen en nu is het de beurt aan Fabric om terug te vechten tegen deze idiote beslissing. DJ en producer Four Tet is al uitgenodigd door Sadiq Khan om in oktober te komen praten over de sluiting van Fabric nadat hij een privébericht op Twitter naar hem stuurde. Naast de massale online support die de club heeft gekregen hebben ze nu een fonds opgezet om de kosten voor een hoger beroep te kunnen betalen. Tot nu toe is er al ruim 110.000 pond opgehaald en dit aantal blijft maar groeien. Fabric bracht het volgende statement naar buiten over de hele situatie.

‘The police have revoked our license to present music, art and culture; something we have been doing with great pride for nearly two decades. They abused archaic licensing laws in order to close us down and they will continue to do so if we do not come together and take action now.’

Om mee te helpen Fabric weer te openen kan je hier een donatie geven aan de campagne.

 

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws