Boiler Room neemt afscheid van hun chatrooms

Ivo Mollemans | 3 november 2016
algemeen

De bekende chatrooms van Boiler Room zullen vanaf nu verleden tijd zijn. Ze waren zowel geliefd als gehaat door de kijkers, maar ook door Boiler Room zelf. De chatrooms speelden een grote rol in de belevenis van de livestreams die Boiler Room wereldwijd uitzendt. Ze hebben veel mensen met elkaar laten communiceren, maar ook voor veel controversie gezorgd.

LEES OOK: Sunnery James & Ryan Marciano krijgen eigen radioshow

Boiler Room chatrooms in het verleden

Zo werden er in juni nog seksistische opmerkingen gemaakt in de chatroom toen een vrouwelijke dj aan het draaien was. Dit werd slecht ontvangen door de dance scne waarin iedere juist zo goed geaccepteerd wordt. Er zijn in het verleden meerdere gevallen geweest waarbij grof taalgebruik de boventoon voerde.

De overstap naar Facebook

Mede hierdoor heeft Boiler Room besloten om de chatrooms vanaf nu niet meer beschikbaar te maken. Dit betekend echter niet dat kijkers helemaal niet meer kunnen reageren als er live uitzendingen plaatsvinden. Boiler Room wil reacties laten verlopen via livestreams op Facebook.  De laatste tijd worden al veel sets via Facebook uitgezonden dus de overstap is vrij logisch en makkelijk te verwezenlijken.

Omdat de reacties van personen openbaar zijn en ook door hun vrienden of familie gelezen kunnen worden verkleint dit de kans dat mensen grof of hatelijk taalgebruik gaan gebruiken. Een strategische zet van Boiler Room dus.

Mocht je zelf op de hoogte willen blijven van de livesets van Boiler Room dan kan je hier naar hun Facebookpagina. In de laatste livestream stonden UNIIQUE, Grandmixxer en Skinny Macho achter de draaitafels.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws