Game 'World of Warcraft' verwijst naar Eric Prydz en Porter Robinson

Ivo Mollemans | 7 november 2016
algemeen

Dat dance en videogames hand in hand gaan is je vast en zeker niet ontgaan. Veel spellen maken gebruik van dance als achtergrond of voorgrond muziek. Een bekend voorbeeld hiervan is het racespel Forza, waarin tracks van onder andere Justice, Feed Me, Skrillex en Nero verwerkt zitten. Het onwijs populaire League of Legends is zelfs een samenwerking met veel verschillende artiesten aangegaan om originele nummers van het spel te remixen. Deze collectie remixes is later als album uitgegeven. Op dit album zijn onder andere de remixes van Jauz, Vicetone en Marshmello te horen.

World of Warcraft gaat verder

Een ander zeer populair spel is World of Warcraft, waar je wellicht wel eens van gehoord hebt. De makers ervan hebben vele trouwe fans. Blizzard Entertainment is naast World of Warcraft ook verantwoordelijk voor Hearthstone, Starcraft en het snel populair geworden Overwatch. Ook dit bedrijf is niet onbekend met dj’s en dat is te zien in de nieuwste uitbreiding voor World of Warcraft. In deze uitbreiding zijn weer een hoop nieuwe dingen toegevoegd aan het spel, maar een aantal items valt meteen op:

LEES OOK: Zedd maakt anthem voor League Of Legends World Championship

Het gaat om items waarvan de namen verwijzen naar Eric Prydz en Porter Robinson. Een van de items heet ‘Prydaz, Xavaric’s Magnum Opus’. Dit verwijst naar het alter-ego van Eric genaamd ‘Pryda’ waaronder hij een album getiteld ‘Opus’ heeft uitgebracht. Er kan dan ook zonder twijfel gezegd worden dat dit een directe verwijzing is naar de populaire Zweedse dj en producer.

Een ander item heet ‘Ekowraith, Creator of Worlds’ en dit voorwerp heeft met Porter Robinson te maken. Hij heeft een album uitgebracht met de titel ‘Worlds’ en dat album wordt vandaag de dag als legendarisch beschouwd door zijn fans. Naast de naam is de beschrijving van het voorwerp een specifieke verwijzing naar Porter’s track ‘Fellow Feeling’. Een quote van het nummer is gebruikt in de beschrijving.

Ook het item ‘Unison Spaulders’ verwijst weer naar Porter Robinson. Zijn ‘Spitfire’ EP die 5 jaar geleden uitkwam via OWSLA was revolutionair en heeft veel invloed gehad op toekomstige producties van zowel zichzelf als die van andere artiesten. Op deze EP is onder andere het nummer ‘Unison’ te vinden.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws