Dance evenementen verbannen uit Buenos Aires

Ivo Mollemans | 12 november 2016
algemeen

Buenos Aires

Nee, dit is geen vervroegde 1 april grap. Buenos Aires heeft daadwerkelijk een verbod gelegd op alle soorten evenementen waarbij elektronische muziek centraal staat. Dit besluit werd genomen nadat er een aantal slachtoffers waren gevallen bij Time Warp Argentinië en daarom zijn vanaf nu alle dance evenementen gevaarlijk volgens de Argentijnse overheid.

Wtf Buenos Aires

In het officiële statement dat naar buiten werd gebracht stond nadrukkelijk dat evenementen waarbij synthesizers of samplers de primaire instrumenten zijn vanaf nu verbannen zijn uit de stad. Door dit verbod is het mogelijk dat de show van Kraftwerk, die deze maand eigenlijk op de planning stond, dus niet door kan gaan. Het optreden van de Duitse band zou in het Luna Park Stadium gehouden moeten worden op 23 november. Hierbij horen uiteraard visuele effecten en een hoop synthesizers, maar dat laatste is dus illegaal geworden.

LEES OOK: Moby schrijft open brief aan Amerika

De promotor van het evenement heeft in juli gevraagd om permissie zodat de band toch kan optreden. Twee weken geleden heeft de stad gezegd dat het optreden niet gehouden mag worden terwijl toen al 70% van de tickets verkocht was. Een aparte beslissing dus.

Het verbod

Het idee om dance evenementen te verbannen kwam van burgemeester Horacio Rodriguez Larreta. Dit idee was het gevolg van 5 dodelijke ongelukken bij Time Warp. Hierbij kwamen mensen om het leven door een combinatie van drugsgebruik en een te volle zaal, waardoor er een tekort was aan frisse lucht. Een woordvoerder van het stadsbestuur vertelde het volgende:

'After Time Warp, Judge Lisandro Fastman's court ruling prohibited all electronic music festivals. Because of that, and despite the fact that they presented their paperwork with the required 30 days notice, we cannot authorize the permit.'

Ook al is dit geen dance festival zoals veel mensen dat kennen, de band maakt gebruik van synthesizers en samplers en volgens sommigen is dat dus reden genoeg om het hele concert af te lasten.

De promotor achter het optreden, Move Concerts, laat zich niet zomaar uit het veld slaan en daarom heeft zij het volgende voorgesteld aan de gemeente:

‘They use synthesizers, but what we're proposing is a different format. It's a concert that's open to the public and runs between an hour-and-a-half and two hours. There will also be no alcoholic drinks served.’

Momenteel wacht de organisatie nog op antwoord.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws