Tijdens de Miami Music Week zal er medische marihuana aanwezig zijn

Ivo Mollemans | 12 november 2016
lifestyle

In Nederland wordt marihuana door de meeste mensen geaccepteerd als zowel genotsrmiddel, maar ook om medische redenen. Alhoewel de wetten rondom wiet in ons land niet heel logisch zijn, is het toch vrij gemakkelijk om aan wiet te komen. In veel landen is dit echter anders en ook in Amerika zijn er nog heel wat discussies gaande over het legaliseren van het spul. De inwoners van Florida zijn echter een stap dichterbij het vrij kunnen gebruiken van marihuana, want de staat heeft zojuist de 2e Amendment doorgelaten.

Amendment 2

Deze Amendment houdt het volgende in: ‘Florida Right to Medical Marijuana Initiative’. 71% van de inwoners was voor het invoeren van deze verandering en daarom legaliseert de staat het medische gebruik ervan vanaf nu. Dit betekent dus niet dat men het kan verkrijgen in bijvoorbeeld coffeeshops, zoals dat in Nederland wel kan, maar op recept.

LEES OOK: Global Drug Survey: 'MDMA gevaarlijker voor vrouwen'

Miami Music Week en drugs

Toch is de kans groot dat mensen er ook via andere wegen aan zullen kunnen komen en al helemaal tijdens de Miami Music Week. Het is niet onbekend dat er best wel wat drugs gebruikt worden op dit soort festivals, maar dat zijn voornamelijk pillen of andere soorten drugs. Dat ook wiet volgend jaar in grote getalen aanwezig zal zijn is bijna onvermijdelijk. Zelfs het label Dim Mak van Steve Aoki tweette over deze nieuwe verandering in de wet.

Verspreiding van marihuana

Het festival zal pas volgend jaar in de lente worden gehouden, maar er is grote kans dat er tegen die tijd al heel wat wiet in omloop is die niks met medicatie te maken heeft. Kijk dus niet raar op als je mensen tegenkomt die high rondlopen in plaats van trippend en dansend op ander spul.

Florida is zeker niet de eerste staat waarin het gebruik van wiet door de staat tot op zekere hoogte word toegelaten. In Nevada, waar EDC Las Vegas wordt gehouden, en in California, de thuisbasis van Coachella, HARD en een aantal festivals van Insomniac, is het recreatieve gebruik van wiet al toegestaan.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws