Fabric London gaat opnieuw open

Rick Francissen | 22 november 2016
algemeen

Fabric London

Fabric Londen moest eerder dit jaar de deuren sluiten als gevolg van twee drugsincidenten. Jonge mannelijke bezoekers bezochten de club en konden door de controle heen komen met drugs op zak. Daarbij was het voor hen mogelijk om in Fabric meer drugs (MDMA) te kopen. In beide gevallen heeft dit geleid tot een drugsoverdosis en overlijden. Vervolgens is er besloten om de club te sluiten tot na verder onderzoek naar de handelswijze van de club. Dit zorgde ervoor dat de autoriteiten besloten om Fabric te laten sluiten wat leidde tot enorme protesten. Zo danste er een man 24 uur lang, werd er een compilatiealbum uitgebracht met nieuwe muziek om geld op te brengen en startte de organisatie een campagne. Ook ging men in hoger beroep. Nu is deze hoorzitting achter de rug en dat met positief resultaat.

LEES OOK: Onderzoek: 'Dansen maakt je emotioneler'

Fabric heropent onder strenge voorwaarden

De datum waarop de iconische club de deuren weer gaat openen is nog niet bekend. Dat er een overwinning is behaald in de rechtszaal is voor velen op het moment al genoeg reden tot vreugde. De politie van Londen en Fabric hebben laten weten dat de heropening wel gepaard gaat met een aantal strenge eisen.

Zo kom je niet meer binnen als je jonger dan 19 bent. Dit wordt gecontroleerd met een nieuw ID-scan systeem. Ook wordt je bij binnentreden extra gefouilleerd en loop je het risico op levenslange verbanning van Fabric wanneer je als bezoeker gepakt wordt met drugs. Fabric laat aan de volgers, fans en steunbetuigers het volgende weten:

"We are hugely thankful to be able to confirm the news that we have won our licence back. We owe everything to our supporters. We really would not be here today without your unparalleled support and generosity. So many different people stepped up to put their voices to our cause, artists from all corners of the music community, fellow promoters who have put on huge events from us and clubbers from around the world who all united behind us. We’ve even seen people sporting their #savefabric T Shirts on the other side of this planet showing just how big this thing is. 

So, thank you to all of you. Without the strength of your backing this would not have happened. 

You saved fabric. 

We’ll be back with some news about #saveourculture and our next steps when we can."

Dj's reageren op overwinning 

Daarnaast is er een zeer succesvolle campagne geweest die in totaal 326.193 Britse Pond heeft opgehaald. Hiermee is duidelijk dat de cultuur die de club met zich meebrengt niet zomaar met de grond gelijk kan worden gemaakt. Ook dj’s laten zicht horen naar aanleiding van de overwinning.

Zoals je leest heeft ook de burgemeester van Londen Sadiq Khan zich laten horen op Twitter over de heropening van Fabric. Hij liet al vooraf weten zich in te zetten om de cultuur te beschermen die de club met zich meebrengt. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws