Disclosure gehackt op Facebook

Ivo Mollemans | 13 december 2016
algemeen

Het internet is een soort magische plek waar van alles op te vinden, op te zien en op te doen is. Van vermaak als muziek en films tot de meest wetenschappelijke artikelen: het is allemaal terug te vinden via het net. Een andere populaire manier om gebruik te maken van het internet is door middel van sociale media. Dagelijks worden er miljoenen dingen geüploap, gepost en verzonden op Facebook, Instagram, Snapchat, WhatsApp en ga zo maar door.

Gevaren van het internet

Het internet is natuurlijk superhandig, maar niet altijd zonder gevaar te gebruiken. Er zijn ook veel virussen en hackers die via het internet werken en gehackt worden is de grootste angst van iedereen die met het internet werkt. Als je in het verleden eens gehackt bent geweest is de kans groot dat je nog alerter bent met downloaden en regelmatig je wachtwoorden update. Hackers zijn meestal niet uit op willekeurige personen, maar vaker zijn bekende mensen of accounts het doelwit.

LEES OOK: SoundCloud legaliseert dj mixes

Disclosure gehackt

Zo was ook het muzikale duo Disclosure laatst het doelwit geworden van een hacker. Dit werd opgemerkt toen er ineens een vulgaire post online verscheen op de pagina van het duo over Miley Cyrus. Uiteraard werd die snel weer verwijderd en was het voor iedereen wel duidelijk dat de pagina gehackt was.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws