Geheime kluis gevonden onder legendarische Londense club 

Mark Hofman | 10 januari 2017
algemeen

In 2009 sloten de deuren van de legendarische Londense club Astoria. Tot begin deze eeuw was de club een gigantisch succes, maar moest het uiteindelijk toch de deuren dichtgooien. Nu, 8 jaar later, wordt er opeens een ontdekking gedaan. Tijdens de sloop van het gebouw is er namelijk een geheime kluis gevonden. 

Geheime kluis onder oude Londense club

De Londense club Astoria was een gigantisch succes. Het gebouw, wat begon als een theater, opende in 1927 voor het eerst haar deuren. In 1977 werd Astoria een theater en kwamen artiesten als Radiohead, The Smashing Pumpkins en The Cranberries hun muzikale kunsten vertonen in het gebouw. Ook was het de plek van de G-A-Y-clubnight. Het was een groot succes, totdat de Crossrail-plannen voor The Elizabeth Line op tafel kwamen te liggen. Vanwege deze plannen moest het gebouw gesloopt worden: op 16 januari 2009 kwam er een einde aan het Astoria-theater. 

Tijdens de sloop van het gebouw werd er opeens een grote kluis gevonden. Geen kluis die zich in het gebouw bevond, maar onder het gebouw. Na onderzoek blijkt deze 'grote kluis' een heus warenhuis te zijn. In de 19de en 20ste eeuw beheerde het bedrijf Crosse & Blackwell een warenhuis op Charing Cross Road. Toen deze haar deuren sloten werd er een gebouw bovenop de onderste verdieping neergezet. Dat gebouw was, je raad het al, de Astoria. 

Een archeoloog onderzocht de kluis en vond er een bijzonder grote voorraad aan augurkenpotten, ketchup, voorverpakte specerijen en jampotjes. Groot geld was er niet echt te bekennen, tenzij de archeoloog dat zelf mee naar huis heeft genomen. 
 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws