Winnaar Partyscene Festivalchart Award 2016!

Rick Francissen | 21 januari 2017
algemeen

2016 stond bol van enorm veel verschillende festivals. Hardstyle, electro, techno, hip-hop, deep-house, alles kwam voorbij. Na het festivalseizoen kreeg jij als bezoeker de kans om jouw favoriete festival te beoordelen zodat deze kans zou maken op de Partyscene Festivalchart Award 2016. De stemmen zijn geteld en we hebben een winnaar! Live meeluisteren? Dat kan op Radio Decibel!

Defqon.1 voor de derde keer het beste dance festival van de Benelux!

De winnaar van de felbegeerde award van 2016 is er in het verleden al twee keer eerder met de prijs vandoor gegaan. We hebben het natuurlijk over Defqon.1! In 2012, 2014 en nu ook in 2016 is het festival van Q-dance verkozen tot hét festival van het jaar.

Ook als we naar de rest van de jaren kijken blijkt dat hardstyle een gewaardeerde muziekstijl is van jullie. Intents Fesival won in 2015 de Festivalchart Award en in 2013 ging het breed programmerende 7th Sunday met de award naar huis.

Naast de grote winnaar van de Partyscene Festivalchart Award 2016 zijn er ook nog een aantal speciale awards weg te geven. Per categorie konden er namelijk punten worden gegeven en bij ieder hiervan is er natuurlijk één de hoogst scorende. De volgende festivals verdienen daarom de award voor line-up, decoratie, sfeer, geluidskwaliteit, faciliteiten, logistiek, prijs/kwaliteit en locatie.

Special award line-up: Daylight festival

Special award decoratie: Amsterdam Open Air

Special award sfeer: Milkshake festival

Special award geluidskwaliteit: Edit festival

Special award faciliteiten: 8Bahn Harbour festival

Special award logistiek: Outrageous festival

Special award prijs ticket: Sneakerz in de stad

Special award locatie: Roest festival

In gesprek met Milan Raven, creative project manager bij Q-dance

Als grote winnaar met Defqon.1 konden we het natuurlijk niet laten de mensen van Q-dance wat vragen te stellen. Dat hebben we dan ook gedaan, en wel aan Milan Raven, creative project manager bij Q-dance.

Het is inmiddels al de derde keer dat jullie de award winnen voor beste festival. Hoe krijgen jullie dit voor elkaar?

Keihard werken en blijven vernieuwen!

Waarin onderscheidt Defqon.1 zich van de concurrentie?

Defqon.1 onderscheidt zich door de meest uitgebreide harde stijlen line-up te presenteren in combinatie met het decor en de show momenten, zoals onder andere Power Hour. Daarnaast heerst er een unieke sfeer op Defqon.1, dankzij het meest toegewijde publiek ter wereld.

Waar halen jullie je inspiratie vandaan voor het opzetten en vernieuwen van Defqon.1?

Inspiratie kan overal vandaan komen. Maar ook uit het feest zelf, de bezoekers en uiteraard de muziek.

Wat mag er absoluut niet ontbreken op Defqon.1?

De volledigheid en veelzijdigheid van het beste binnen de harde stijlen, het showspektakel, en als belangrijkste: het meest toegewijde publiek ter wereld.

Zien jullie (grote) concurrentie om je heen voor een titel als ‘beste festival’?

Wij zijn altijd bezig met het beste uit onszelf halen, en richten ons niet op wat anderen doen.

Hoe zijn jullie van plan het komende jaar de titel vast te houden? 

Komend jaar bestaat Defqon.1 alweer 15 jaar. Dit gaan we op unieke en legendarische wijze vieren. Daarnaast doen we wat we altijd doen: keihard werken en blijven vernieuwen!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws