Zedd wisselt van Kobalt Music naar Universal

Ivo Mollemans | 3 maart 2017
algemeen

De altijd vriendelijk kijkende dj en producer Zedd heeft heel wat hits gescoord met zijn danceplaten. ‘Clarity’, ‘Beautiful Now’ en ‘Stay The Night’ zijn daar enkele voorbeelden van en tegenwoordig werkt hij samen met veel andere grote artiesten waardoor zijn discografie steeds indrukwekkender wordt.

LEES OOK: Deadmau5 presenteert vette visuals voor aankomende VS-tour

Zedd tekent bij Universal

Voorheen bracht hij al zijn nummers uit via de Kobalt Music Group wat betekend dat zij ook de rechten hadden over zijn eerdere materiaal wat via Kobalt is uitgekomen. Dat dit veel succes heeft opgeleverd voor beide partijen mag duidelijk zijn. Toch heeft Zedd er nu voor gekozen om zich aan te sluiten bij de Universal Music Publishing Group. Universal is een van de grootste mediabedrijven ter wereld en zowel Zedd als het bedrijf kijken uit naar wat deze exclusieve samenwerking de beide partijen gaat brengen in de toekomst. De CEO van Universal, Jody Gerson, zei het volgende:

‘We are thrilled Zedd and his team chose to move his catalogue to Universal Music Publishing. He is a gifted musician and we couldn’t be more excited to help expand his opportunities as a songwriter, producer and artist across the globe.’

Door deze deal neemt Zedd ook Lophille en Grey mee naar Universal. Dit zijn twee artiesten waar Zedd in het verleden al vaker mee heeft samengewerkt. De exacte voorwaarden waaronder de deal is gemaakt zijn niet openbaar gemaakt, maar het lijkt erop dat iedereen tevreden is met hoe het is gegaan.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws