United Airlines weigert passagier vanwege legging

Mark Hofman | 2 april 2017
algemeen

Je hebt al maanden geleden een vakantie geboekt. Eindelijk: vandaag is het zover. Samen met je gezin loop je naar de paspoortcontrole. Niks aan de hand, totdat je het vliegtuig niet in mag. Reden? Je dochter van tien heeft een legging aan. Het klinkt bizar, maar het is daadwerkelijk gebeurt bij vliegtuigmaatschappij United Airlines. Die staat echter nog steeds achter de persoon die het meisje weigerde. 

United Airlines weigert meisje vanwege legging 

Het is inmiddels een groot ding geworden op sociale media. Twitteraar Shannon Watts schetst de situatie die ze meemaakte. Tijdens het boarden voor een vlucht naar Mexico, zag ze dat twee meisjes de toegang werd geweigerd. Volgens Watts was het jongste meisje tien jaar oud en werd ze geweigerd vanwege haar legging. Volgens de medewerker van United geen geschikte outfit om te reizen waarna ze niet mee mochten. 

Nadat het meisje een jurk aantrok, werd het gezin toegelaten. En de vader? Die mocht met zijn korte broek gewoon doorlopen. Volgens United vlogen de passagiers met Buddy Passes en daar hoort een kledingvoorschrift bij. Maar kom op...het gaat om een meisje van tien! 

Gelukkig weet concurrent Delta er een slaatje uit te slaan. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws