Echte naam Marshmello eindelijk gelekt

Freek Minderman | 3 augustus 2017
algemeen

Marshmello is in de laatste 3 jaar uitgegroeid van onbekend naar wereldstatus houder. Met het herkenbare masker en spontane acties zoals dansen op stage van een andere artiest, is Marshmello een graag geziene gast bij podia op festivals. Artiesten als Skrillex en Jauz namen daarom zijn muziek gelijk mee in sets sinds de dag dat hij besloot zijn eerste single uit te brengen. Maar tot nu toe was er alleen maar speculatie over de identiteit achter het masker. 

De ASCAP, wat staat voor American Society of Composers, Authors and Publishers, heeft een database waar iedereen zich moet registreren bij het uitbrengen van muziek, zodat de juiste mensen uiteindelijk de juiste percentage van inkomsten kunnen krijgen. Vaak waarderen zij geheimhouding van identiteit en accepteren aliassen voor artiesten om dit te waarborgen. Zo hebben verschillende artiesten onder andere namen nummers geschreven voor elkaar, zodat de aandacht niet weg werd genomen van de uitvoerende artiest. Alleen heeft dit keer een stagaire een slechte dag gehad, want de echte naam van Marshmello is blijven staan. 

Het was al een tijdje bekend onder de hardcore conspiracy theoristen binnen het Amerikaanse EDM landschap, maar dit is de eerste keer dat Christopher Comstock, oftewel producer Dotcom, officieel wordt gelinkt aan Marshmello. Bij de track 'Freal Love' heeft een oplettend persoon onderstaande details gevonden. Wat dit betekent voor het mysterieuze imago van Marshmello is nog onbekend, maar jij, als trouwe lezer, weet het in ieder geval al.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws