Vraag je het aan Twitter, dan is Nina Kraviz een vuile racist

Ivo Mollemans | 30 oktober 2019
algemeen

Racisme is een controversiëler onderwerp dan ooit tevoren en dat heeft Nina Kraviz gemerkt toen ze foto’s postte met een ingevlochten kapsel. Volgens verschillende personen is dit racistisch. De haarstijl is van origine Afrikaans, en wanneer een blanke vrouw hiervoor kiest, zou dat culturele diefstal zijn. Dat bewijst toch maar weer dat social media vandaag de dag geen vrije kleding- of kapselkeuzen toestaan. 

LEES OOK: Lady Gaga flikkert van podium, afgevoerd richting ziekenhuis

Nina Kraviz uitgemaakt voor racist

Wat volgde was een verhitte discussie op Twitter waar voor en tegenstanders van de kwestie argumenten heen en weer gooiden. Volgens sommigen is Nina Kraviz racistisch. Niet alleen door haar haar, evengoed omdat ze in 2011 een track met de titel ‘Ghetto Kraviz’ uitbracht. Veel van de tweets zijn inmiddels weer verwijderd. Een deel van de discussie is via screenshots echter terug te lezen. Nina Kraviz sluit de discussie in elk geval af met een defensieve statement. 

Ook Frankie van het Discwoman collectief uit New York bemoeide zich met de discussie. Frankie staat erom bekend de LGBTQ en POC gemeenschappen te steunen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws