De 10 van ... Benny Rodrigues & Taras

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
blogs

Dit gaat zo diep dat je er een snorkel bij nodig hebt om hem te voelen


Vaak zien we in bladen of op websites diverse dj-charts voorbij komen. Lijstjes met daarin de beste tien platen van dat moment. Althans, volgens de ondervraagde. Waarom die platen zo goed zijn, wordt meestal niet vermeld. Vanaf nu wel bij Love2Party. Dit keer de 10 van ... Benny Rodrigues & Taras.

De 10 van ... Benny Rodrigues


1) G-Man - The way you move (Wir 002)
Jezus mina! wat een prachtige mystieke diepe plaat is dit zeg! Thuis al zo'n 100 keer opgezet. Het is dat ik niet blow want anders. Dit gaat zo diep dat je er een snorkel bij nodig hebt om hem te voelen. Topper van de maand!
2)Jesse Somfay - A closing out of the sky (Archipel 002)
Als we dan toch (niet) aan het blowen zijn, probeer deze diepe hypno tribal track ook maar eens uit. Het doet me een beetje denken aan Border Community in een blender gegooid met Nectar (oude helden van het San Francisco's Greyhound label). Erg dubby, erg fijn!
3) Omar S - unknown (Fxhe 006/008)
Weet nou dankzij de strakke layout (not) van het label niet of het oude of nieuwe tracks van de goede man zijn, maar wederom is het raak! 006 grooved als een tierelier, terwijl 008 het juist moet hebben van de trieste emotie. Kippenvel wederom!
4) DJ Gregory - Various (Faya Combo 10/11/12)
Samen met Julien Jabre en de Ibadan/Chandler boys wel de mannen waar ik mijn vertrouwen in stop als het op ECHTE house aankomt. Drie releases die niet in herhaling vallen en toch zulke vette tracks bevatten. Chapeau!
5) Logan - Flash "Charles Webster remix" (Pouzzez)
Dit is echt zo'n plaatje voor aan het strand met je cocktailtje (of appelsapje binnen handbereik. Lekkere funky broken-achtige beats met precies de juiste geluiden op de juiste plek. Tip!
6) Gummilhz - Select and bounce (Mobilee)
Darko Esser draaide deze vorige week tijdens een van onze altijd gezellige back2back sessie's en ik wist niet hoe snel ik mijn telefoon moest pakken om de titel van deze gruwelijke moodsetter te noteren. Minimal Tech-House met hele spooky sounds. Love it!
7) 2000 AND ONE - Tropical melons (Cocoon)
Holy shit, zet dit op en de dansvloer explodeert gewoon! Typische Dutch Detroit meets MR G. stomper van een van mijn nieuwe helden. Secret weapon in mijn sets.8) Balance - Relaxation "Shinedoe rmx" (Outland)
Op een of andere manier deed het zo legendarische Outland Records mij (in tegenstelling tot vele anderen) helemaal niks (oke vooruit, de hoezen waren leuk! Maar hier zorgt Shinedoe (die de laatste tijd sowieso alles wat ze aanraakt in goud laat veranderen) voor een van mijn eerste Outland platen. Erg subtiele groovy tech-track voor in de beginuurtjes, nice one!
9) Mr V - Da bump
Oeps, vergeet ik Mr V. zowaar te noemen bij mijn eerder genoemde lijst met ECHTE househelden. Wel, hier doet hij het weer. Een housegrooverd eerste klas. Het schijnt dat deze topper binnenkort via Defected uit gaat komen. Zucht, was dit maar piemeltjeshouse.
10) Bodyrox - Yeah Yeah "D-Ramirez rmx" (unknown)
Had op veel fora over deze track gelezen, maar dacht dat het een hele cheesy track zou zijn gezien de lijstjes waarin ik hem in terugzag (hoezo bevooroordeeld?!). Maar niets is minder waar. Weliswaar een hoog "party" gehalte met de o zo hippe "electrohouse" geluidjes waar je tegenwoordig mee dood wordt gegooid, maar door die shuffle clap toch een mooie combi en nog funky ook. Laat al die rip off's maar komen!

Waar draai je de komende tijd?
Heb heel veel leuke boekingen deze zomer (waaronder veel festivals) maar waar ik ook erg naar uitkijk, is mijn optreden aanstaande zaterdag in de Ministry Of Sound waar ik persoonlijk door Josh Wink ben uitgenodigd om hem bij te staan tijdens zijn Ovum Labelnight. Tevens zal op deze avond zijn nieuwe cd (Profound Sounds 3/Ministry Sessions 5) gereleased worden waar ook nog een track van goede vriend Quinn en ikzelf opstaat (cd kun je beluisteren op Josh Wink website). Daarnaast ben ik ook erg vereerd om Duitse technoheld Chris Liebing tweewekelijks (zondag) als mede-resident bij te staan in Privelege Ibiza op zijn nieuwe avond genaamd Spinclub (Chris Liebing).

Waar houd je je verder mee bezig op dit moment?
Ik ben bezig geweest om mijn domeinnaam terug te kapen (Heeft 4 maanden geduurd!) en nu wederom bezig om mijn website af te maken en maar eens een keer online te gooien. Staat al wel een tijdelijke page op met voorlopige info about me, check Benny Rodrigues. Verder ben ik bezig om voor de zomer iig een gedeelte van mijn onwijze platencollectie op cd te branden, zodat ik de zomer lekker mobiel in kan gaan, het is alleen best een pokkewerk!

De 10 van ... Taras


1) Piet van Dongen - Fingerless (Audiomatique)
Erg mooie diepe en melodieuze plaat van deze jonge getalenteerde gast uit Nijmegen. Perfecte plaat voor midden in de nacht als het publiek al helemaal in de mood is (lees: de weg kwijt is) en je even wat dieper wilt gaan. Wat komt er toch een hoop goede muziek uit ons eigen land!
2) Dan Berskson & James What - The Dig (Pokerflat)
The Dig is een heerlijk funkende plaat met een aparte break waarmee je je publiek absoluut aan het dansen krijgt. Aankomende releases van dit duo mogen er ook zijn.
3) Rekorder 05 - 5.1 (Rekorder)
Vijfde en naar mijn idee tevens beste release tot nu toe van dit ietwat geheimzinnige label. Alle drie de tracks zijn erg okay, maar mijn voorkeur gaat uit naar de A1. Mooie melodie, slepende beats, duister maar toch ook vrolijk.
4) Petter - Some Polyphony (Cdr)
Brillant nummer van een briljante producer. Plaat is nog niet uit en ik heb ook geen idee wanneer dat gaat gebeuren, maar dat neemt niet weg dat ik hem niet kan draaien. Vandaar dat ik hem maar uit de 'At The Controls' compilatie cd van James Holden heb geknipt.5) Alex Under - Fe en Erratas (Trapez) + Multiplicaciones2 - D (Apnea)
Een van de hotste techhouse/miniblabla producers van het moment die wederom een paar vette, vrolijke dansvloerkakers op de markt brengen. Ik ben erg blij dat ik hem op 17 juni heb kunnen boeken voor onze Soundamentalism avond in de BUMB. Enige punt waar de heer Under op moet gaan letten, is dat hij zichzelf (en wel op zeer korte termijn) een beetje moet gaan vernieuwen, anders vrees ik het ergste.
6) Qbical - All just a dream (Cdr-unreleased)
Een Nederlandse jongen die heel slim zijn muziek op Myspace (mamma van Hyves) zet en daardoor dus een onwijs groot publiek weet te bereiken (en nu ook in onderhandeling is met een Rotterdams label). Qbical is duidelijk geinspireerd door Nathan Fake toen hij nog in zijn dansbare periode zat. Als Fake er geen zin meer in heeft dan doet Qbical het toch?! :)
7) Depeche Mode - The Darkest Star (James Holden dub) (Mute) + Blackstrobe - Nazi trance fuck off (James Holden mix) (Crosstown Rebels)
Ik weet niet hoe hij die tracks allemaal heeft programmeerd, want ze zijn nou niet bepaald lekker in te mixen (Buzz gebruikt hij volgens mij). Maar wat een platen zijn dit zeg! Emotie alom op een freaky manier maar de zaal gaat lossss. Dit is progressive!
8) Autotune - Little Machines (Fumakilla)
Op en top feestplaat van Adel Dior en Toni Planet. Pompende en opzwepende techhouse met hier en daar een subtiele Mr. Oizo lookalike sample.
9) Edo van Asseldonk - Fly to the Moon/Heroes (Manual)
Groot talent uit Den Haag en klinkt als: Ame's Rej meets Guido Schneider maar dan net anders. Edo zal 20 mei zijn live debuut maken tijdens Soundamentalism 4 in de BUMB.
10) Melchior en Luciano - Solomons Prayer (Cadenza)
Ruim 12 minuten genieten van deze minimale maar continu verassende plaat.

Waar draai je zoal de komende weken:
Soundamentalism, Nighttown, Bootleg, Mecca, Love2party @ Elements Beach (denk dat ik de maandag erop maar eens vrijneem), Jamm Beach en samen met o.a. Terry Toner 12 gigs in Turkije.

Wat houd je verder bezig op dit moment:
In onze Soundamentalism feesten gaat erg veel tijd zitten. Promoten, booken en vooral zoeken. Verder luister en zoek ik naar heel veel muziek. Daarnaast heb ik ook nog een fulltime baan.

Taras
Benny Rodrigues

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws