Neonsplash: als levend kunstwerk naar huis

Ivo Mollemans | 9 mei 2013
events


Daar sta je dan, gehuld in je schoongewassen witte shirt, met spanning te wachten tot je wordt bekogeld met verf. Does'nt sound like a lot of fun... Toch?

Veel mensen denken hier anders over. De Duitse organisatie Neonsplash organiseert namelijk feesten geheel in het teken van neonverf. De witgeklede bezoekers worden door verfkanonnen bespoten en gaan aan het eind van de avond als een levend kunstwerk naar huis.

Het concept is met meer dan vijftig feesten in Duitsland en met zo'n 140.000 bezoekers uitgegroeid tot een groot succes. Neonsplash is momenteel marktleider op het gebied van feesten met neonverf en richt zich voortaan ook op de buurlanden.

21 april vond in Groningen het eerste Nederlandse Neonsplashfeest plaats. De kaarten waren binnen één dag uitverkocht. 17 mei moet de Maassilo er aan geloven en ook de HMH krijgt 15 juni alle kleuren van de regenboog.

De feesten zijn relatief goedkoop (circa 15 euro), omdat er geen grote artiesten draaien. Volgens de organisatoren willen ze bezoekers trekken met hun unieke concept, niet met de line-up. Die wordt dan ook pas de avond zelf bekendgemaakt. Er wordt voornamelijk energieke, elektronische muziek gedraaid.

Het succes van het feest zit in de sfeer die het met zich meebrengt. Volgens de organisatie ervaren de bezoekers een gevoel van vrijheid en saamhorigheid. Nog een voordeel is dat je je van te voren niet hoeft op te tutten en je je zonder zorgen kan laten onderdompen door allerlei kleuren.

Neonsplash heeft iets weg van de Indiaase Holi-festivals. Hier bekogelen de bezoekers elkaar met verfpoeder. Deze festivals zijn er nu ook in commerciele Nederlandse varianten, voorbeelden zijn Kleurenblind Festival en Mumbai Color Festival.

 

Trailer Maassilo

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws