Party-report: Neonsplash HMH

Ivo Mollemans | 16 juni 2013
party reports


Wat: Neonsplash
Waar: Heineken Music Hall, Amsterdam
Wanneer: zaterdag 15 juni
Party-reporters: Bobby de Vries en Chelline Turangan

Zoals in het vorige Neonsplash report al goed werd verwoord: Je houdt ervan of niet. Als je niet houdt van een grote kliederboel waar iedereen elkaar onder verft, ga hier dan ook niet heen. Nu houd ik wel van concepten als Neonsplash, Holi Festival of Colours en schuimparty’s, dus ik liet me verrassen, aangezien ik niet helemaal wist wat ik kon verwachten.

Heineken Music Hall

De Heineken Music Hall. Een prima locatie voor een feest als dit. De HMH staat naast een station waar genoeg bussen, metro’s en treinen komen waardoor je er vanuit elke hoek makkelijk kan komen. Maar belangrijker: de hal zelf is groot. Binnen heb je genoeg ruimte om lekker los te gaan, maar ook om af en toe het gedreun te ontvluchten. Met twee bars in de hal, een bar in de ‘wandelgang’ en genoeg personeel, kon je vanaf elke plek makkelijk en snel een drankje krijgen.

Ook de HMH was volledig afgeplakt met wit folie vanwege de aankomende neonsplash. Toch mistte ik in de hal geen speciale aankleding: het idee dat er straks één groot verf-festijn zou plaatsvinden, was voor mij genoeg. Wel schrok ik van het aantal lockers dat te verkrijgen was. Het moment dat wij aankwamen was er bijna niets meer beschikbaar, terwijl het nog lang niet vol was aan feestgangers. Uiteindelijk wees mijn mede-reporter later op de ook aanwezige garderobe iets verderop.

Line-up

Voor het eerst wist ik, als niet erg ervaren dj-kenner, wat ik kon verwachten qua muziek. En wat ik kon verwachten was gegarandeerd losgaan. Eindelijk kende ik merendeels van de aanwezige dj’s. De heerlijke deuntjes van Girls Love Dj’s, de upcoming Mightyfools, de voor mij nog onbekende dj Winchester en het dj-trio waar je wel van moet houden: Shermanology. Bij binnenkomst hoorden we al het heerlijke gedreun van de Shermans en haastten we ons naar de zaal. Lekkere muziek, hier en daar meeschreeuwen en verder helemaal losgaan. Het gedreun van de boxen in de HMH is mij soms iets te hard. Gelukkig is er een wandelgang met daar nog een eetbar, rookruimte en een aantal speciale bars, zoald een Bacardi- ijskraampje met Mojito-waterijs. Wordt de muziek je allemaal te veel, dan kan je hier je oren wat rust geven.

Het verf-festijn

1013534_10151745193879319_2021218079_nRond twaalf uur stond de teller op twee uur. Hoewel de zaal nog aanzienlijk leeg was, leek nog twee uur wachten ons wel erg lang. Zeker gezien de sfeer onder de feestgangers die ons nogal tegenviel. Na een uur en drie kwartier was het dan bijna zover. Nog even snel een drankje halen voor de splash en dan kon het verven beginnen. Om ons heen verschenen de eerste verfflessen al. Hier wilden we uiteraard en meedoen en haalden meteen een fles (die ook hier een flinke vijf euro kostte).

Het echte aftellen kon beginnen en we waren op zoek naar de mogelijke verfkanonnen. De vloer stond vol, het eerste verven onder de feestgangers begon en de sfeer verbeterde al direct. Toen was er de ‘splash’. Voorin vlogen er wat verfspetters het publiek in en verder was het vooral verf uit de flessen wat rijk vloeide en in het rond vloog. Het bleef eerst bij het onder smeren en verven van de mensen waarmee je was, maar al gauw veranderde dat. Losvliegende klodders verf, handafdrukken van alle kanten en hier en daar knuffel om geheel nieuwe afdrukken te maken. Dit was de sfeer waar we op zaten te wachten.

Nadat het meeste verven was gebeurd, waren wij er eigenlijk wel al klaar mee. De sfeer dreigde weer minder te worden. Na ons ‘vereeuwigd’ te hebben met ons naam en handafdruk op de muren, verlieten we de hal om daar te horen te krijgen dat we de fles verf, waar we 5 euro voor betaald hadden en die nog niet leeg was, niet mee mochten nemen. Deze hebben we maar weggegeven zodat een ander er nog plezier mee kon hebben.

Op de site stond aangegeven dat de verf uitwasbaar is, maar ze uit ervaring hebben geconcludeerd dat de meeste feestgangers dit niet willen, omdat er gave kledingstukken uit voortkomen. Ik moet ze hierin gelijk geven. Mijn witte shirt zal voorlopig nog blauw-, geel- en paarsgekleurd blijven. Tip (voor de vrouwen): Neem een handdoek mee.

Deze kan je daar natmaken om in ieder geval je gezicht of je haren een beetje mee schoon te maken aangezien je nog wel een halve nacht door ‘moet’ feesten.

 

Plus

  • Heerlijke muziek/line-up
  • Goed personeel
  • Leuk concept
  • Diversiteit in drinken

Min

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws