#TechnoTuesday: Waar moet je Koningsdag vieren?

Wouter de Vink | 19 april 2016
events

#TechnoTuesday: Waar moet je Koningsdag vieren?

Tijdens Koningsdag bruist het van de feestjes. Maar waar moet je Koningsdag vieren? Wij hebben op deze #TechnoTuesday een overzicht voor je gemaakt met de beste feesten op het gebied van techno. Hoewel de meeste evenementen te vinden zijn in Amsterdam, zit hier een enkele uitzondering bij. Check het overzicht hieronder!

Bakermat & Friends

Lodewijk Fluttert, beter bekend als Bakermat, heeft al enige ervaring in het hosten van een eigen stage op festivals. Dit bleek een enorm succes te zijn. Dus dacht Kingsday Festival: ‘Weet je wat? We geven die Bakermat gewoon zijn eigen festival!’ Samen met zijn vrienden zal hij de busterminal van station Amsterdam Sloterdijk omtoveren tot oranje paleis. Naast MÖWE en Sam Feldt draaien er nog vele andere toppers.

LINE-UP: Bakermat, Claptone, Alle Farben, Sam Feldt, Michael Calfan, MÖWE, Deepend & meer!

LOCATIE: Busterminal Amsterdam Sloterdijk

TICKETS: €22,50 verkrijgbaar via Kingsday Festival

Cartel Kingsday

Groeit het geld bij jou ook niet op de rug en wil je toch alleen maar techno horen op Koningsdag? Cartel Kingsday is een gratis evenement, waar onder andere Prosumer, Hunee en GERD zullen draaien. En dat in het centrum van onze hoofdstad, op het Westergasterrein. Vanaf zeven uur in de avond zal het feestje naar binnen verhuizen. Voor een kleine 15 euro mag je dit feestje in de WesterUnie meemaken.

LINE-UP:  Antal, GERD, Hunee, Jeroen Search, Job Sifre, Mark Antoni, Mino Abadier, Moody Mehran en nog vele anderen.

LOCATIE: Westergasterrein, Amsterdam

TICKETS: Gratis! (Check het Facebook-evenement van Cartel Kingsday voor meer info)

Kroon Festival

Rotterdamse ravers! Ben jij helemaal techno in de kanus? Dan is Kroon Festival wel iets voor jou. Pal naast de Erasmusbrug komt hier namelijk de heerlijkste techno voorbij vliegen. Maar hier blijft het niet bij, want op deze Koningsdag word je ook getrakteerd op de beste (deep)house en minimal. Ideaal toch? De kaartjes vliegen als warme broodjes over de toonbank, dus scoor de laatste tickets nu het nog kan!

LINE-UP: Karim Soliman, Oliver Schories, Sam Feldt, Alle Farben, Cleavage, Benny Rodrigues

LOCATIE: Willemsplein, Rotterdam

TICKETS: €15 ,- verkrijgbaar via Kroon Festival

Nassau Festival

Dit is misschien wel hét techno-feestje van Amsterdam en omstreken. Waarom dan? Als wij je vertellen dat STRAF_werk, Reaktor, thump en De Sluwe Vos hier een eigen stage zullen hosten, dan zal je dit vast wel begrijpen. Dit nieuwe Koningsdagevenement staat garant voor een zieke line-up en hiermee ook voor een geweldige Koningsdag. Wil jij niemand van je favoriete dj’s missen? Op de website van Nassau Festival kun je je eigen timetable maken. Handig!

LINE-UP: Jamie Jones, The Martinez Brothers, Henrik Schwarz (live), Eats Everything, Oscar Mulero, Kobosil, Ben Sims presents Ron Bacardi, Jimmy Edgar, De Sluwe Vos, Carl Craig, Mind Against en meer

LOCATIE: Olympisch Gebied, Amsterdam

TICKETS: €29,50 verkrijgbaar via Nassau Festival

Oranjebloesem

Het barst van de techno in onze hoofdstad, maar Oranjebloesem spant wel de kroon. Dit festival is al volledig uitverkocht, al zijn er misschien in de komende dagen nog wel wat kaartjes verkrijgbaar via het platform van Ticketswap. De bofkonten die hun kaartje al in the pocket hebben, zullen NGHTDVSN en Next Monday’s Hangover ervoor zorgen dat je niets tekort komt deze dag. Zelfs de pendelbus vanaf Amsterdam Centraal staat voor je klaar.

LINE-UP: Seth Troxler, Jackmaster & Gerd Janson, Joris Voorn, Kink (live), Marvin & Guy, Interstellar Funk, Dollkraut, Shmlss en meer

LOCATIE: Blijburg Aan Zee, Amsterdam

TICKETS: Uitverkocht! (Check de website van Oranjebloesem voor meer info)

Oranjebloesem

Loveland van Oranje Festival

Na het succes van vorig jaar, keert Loveland van Oranje Festival weer terug voor een knallende editie. Deze zal nog beter zijn dan die van vorig jaar, als we de organisatie zo aanhoren. Het festival breidt zich uit en ook voor de line-up hebben ze alles uit de kast getrokken. Hoewel de oranjekleur hier natuurlijk de boventoon zal voeren, is er ook genoeg groen te zien. De locatie Meerpark heeft namelijk ontzettend veel gras, waardoor jij genoeg ruimte hebt om te dansen en te chillen.

LINE-UP: Adam Beyer, Ben Klock, Pan-Pot, Kölsch, Guy Gerber, Beesmunt Soundsystem b2b Elias Mazian, Carlos Valdes b2b William Kouam Djoko en meer

LOCATIE: Meerpark, Amsterdam

TICKETS: €22,50 verkrijgbaar via Loveland

Kroongetuige

Wie fan is van Goldfish, moet bij Kroongetuige wezen. Goldfish host namelijk zijn eigen stage op dit festival tijdens de verjaardag  van onze Willie. En met de Vunzige Deuntjes-stage is er ook nog een lading aan artiesten binnengehaald. Hierdoor zal er naast techno en deep house ook genoeg aan andere muziekstijlen aanwezig zijn. Lekker voor de afwisseling! De laatste tickets zijn overigens nu in de verkoop, dus wacht niet te lang om kaartjes aan te schaffen.

LINE-UP: Goldfish (live), Kraak & Smaak (live), Gallowstreet Brass Band (live), Wankelmut, Sevn Alias (live), Jonna Fraser (live), Freddy Moreira, Full Crate en meer

LOCATIE: Stadspodium, Amsterdam

TICKETS: €19 verkrijgbaar via Kroongetuige

Thuishaven Kingsday

Grootmacht Thuishaven mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje, want ook zij bieden een hoop plezier op deze Koningsdag. Niet alleen vieren we hier de verjaardag van onze koning, maar ook het driejarig bestaan van dit evenement. Dat gaat dus een goed feestje worden aan de Contactweg in Amsterdam. Voor degenen die niet kapot zijn te krijgen op deze Koningsdag, kunnen het feestje nog doortrekken op de nachteditie. In het Warehouse gaat het festijn namelijk door tot vier uur in de nacht.

LINE-UP: André Hommen, Cici, Dennis Ferrer, Eric de Man, Ferro, Ici sans Merci, Karotte, Kevin Duane, Leipe Steef, Lexer, Luna City Express, Mike Ravelli, Mikey Biemans en meer

LOCATIE: Thuishaven & Warehouse

TICKETS: €20,- verkrijgbaar via Thuishaven Amsterdam

Thuishaven Kingsday

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws