Waarom Zedd een benefietshow organiseert voor ACLU

Mark Hofman | 1 maart 2017
events

Het is al even bekend, maar de ontwikkelingenblijven komen. Zedd organiseert een benefietconcert voor de American Civil Lieverties Union, beter bekend als de ACLU. Na de ban van Trump zet deze organisatie zich in voor immigranten en daar helpt Zedd maar al te graag bij. Maar waarom eigenlijk? Hij legt het je uit. 

Zedd over zijn ACLU concert 

We weten al tijden dat Zedd het alles behalve eens is met de Amerikaanse president Donald Trump, maar toen de leider van Amerika de immigratieban invoerde was de artiest er helemaal klaar mee. Om de ACLU te steunen komt hij met een benefietconcert en waarom hij dat doet legt hij uit in een interview met Rolling Stone. 

Op 3 april wordt het benefietconcert gehouden in het Staples Center in Los Angeles met gastoptredens van Skrillex, Imagine Dragons en Halsey. Het geld wat er die avond opgehaald wordt gaat naar de ACLU, niet alleen omdat het perse anti-Trump is volgens de dj. 'It fights for everyone's liberties', aldus Zedd. 

'To be honest, the travel ban hasn't directly affected me in any way. I also realize we're only a couple weeks into this presidency. But coming from someone who was born in one country, lived in another and then in another—without a visa or a green card—I do feel a personal connection to what's happening. And I like what the ACLU stands for.'

Wie denkt dat Zedd een EDM-show houdt heeft het overigens mis, naast dj's staan ook Imagine Dragons en Macklemore in de line-up. 

'I wanted the lineup to be multicultural and to have each genre equally represented—some rap, electronic, rock, pop.'

Dat is goed gelukt! Kaarten zijn nog beschikbaar en zijn hier te koop. Mocht je zin hebben in een toffe reis met een bijpassend tof feestje? Dan moet je zeker weten gaan! 


 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws